Primul contract public semnat de profesorul Lucian Băluţ în calitate de director al Portului Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Supervizarea extinderii spre sud a danei de gabare este proiectul pe care l-a parafat Lucian Băluţ, noul director general al Administraţiei Porturilor Maritime Constanţa. În urma acestei investiţii, Portul va câştiga un teritoriu de 1,1 hectare.

Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa şi asocierea SC Cinnamon Project SRL Bucureşti - MH Poly Consultants & Engineers BV din Olanda au semnat miercuri, 27 februarie, contractul pentru consultanţa de supervizare a execuţiei lucrărilor pentru extinderea spre sud a danei de gabare din Portul Constanţa.

Acesta este primul contract încheiat de la desemnarea profesorului universitar Lucian Băluţ ca director general al Portului Constanţa.

Valoarea contractului este de 288.395 lei, echivalentul a 69.961,15 euro, fără TVA, iar durata acestuia este de 49 luni.

Contractul pentru execuţia lucrărilor a fost semnat, în octombrie 2012, cu asocierea SC ARGOS INDUSTRIAL SRL Cernavodă - SCIM SA Constanţa - SC TRACTEBEL ENGINEERING Bucureşti. Valoarea contractului este de 12.744.039,72 lei (fără TVA) echivalentul a 3.091.637,69 euro, iar termenul de execuţie este de 24 luni.

Investiţia va crea noi fronturi de acostare şi noi teritorii pentru operare în Portul Constanţa. Este prevăzută realizarea unui teritoriu portuar suplimentar de 10.900 mp, care oferă condiţii pentru executarea unor lucrări de suprastructură ce vor conduce la o creştere de trafic în port.

De asemenea se va extinde actualul cheu, în vederea eficientizării activităţii portuare desfăşurate în zonă, prin construirea unui nou front de acostare în lungime de 170 m. Finanţarea este asigurată prin Programul Operaţional Sectorial în Transport 2007-2013, din fonduri structurale ale Uniunii Europene în proporţie de 69,25% şi restul - din alocaţii bugetare.
 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite