Topul celor mai bune licee din Cluj-Napoca
0Colegiul Naţional „Emil Racoviţă" s-a clasat, în urma repartizărilor computerizate, în fruntea clasamentului celor mai performante instituţii de învăţământ din Cluj.
La Colegiul Naţional „Emil Racoviţă", la specializarea Matematică - Informatică, ultima notă de admitere a fost 9,22. În clasamentul alcătuit în funcţie de ultima notă de admitere în liceele din Cluj-Napoca, urmează Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu". Aici, ultima medie cu care s-a intrat a fost 8,92, la Filologie.
Ultimul loc pe podium revine, anul acesta, Liceului Teoretic „Avram Iancu", unde s-a intrat cu 8,68, la specializarea Filologie.
Clujul, pe locul 15 în topul naţional
Directorul Colegiului Naţional „Emil Racoviţă", Constantin Corega, se declară mulţumit de poziţia de lider în clasament. „Noi întotdeauna am fost, în funcţie de ultima notă de admitere, printre primele trei licee din Cluj-Napoca. Faptul că acum suntem primii mă mulţumeşte. În plus, în clasamentul naţional, suntem anul acesta pe locul 15, ceea ce spune tot", a declarat Corega.
În Cluj-Napoca, au fost şapte elevi care au obţinut media 10 la testele de evaluare naţională. Dintre aceştia, patru au optat pentru a-şi continua studiile la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă". „Ne bucurăm să pregătim elevi eminenţi şi faptul că aceştia aleg să facă liceul la «Racoviţă»", a mai spus Constantin Corega.
În topul celor mai mari medii de admitere din acest an, la Cluj-Napoca, se află specializările Ştiinţele Naturii şi Matematică-Informatică.
Clasamentul ruşinii
La polul opus, în ceea ce priveşte notele de admitere, se situează Grupul Şcolar Industrial „Tehnofrig", unde, la specializarea Mecanică, ultima medie cu care s-a intrat a fost 3,39. De asemenea, cu note slabe s-a intrat şi la Colegiul Tehnic „Napoca" (ultima medie 3,95), şi la Colegiul Tehnic de Construcţii „Anghel Saligny" (ultima medie 4,00).
Elevii au fost repartizaţi în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere şi în funcţie de opţiunile acestora. Înscrierea elevilor în liceele în care au fost admişi va avea loc în perioada 15 - 25 iulie. Candidaţii care nu îşi depun dosarele până în data de 15 iulie se consideră retraşi, iar locurile corespunzătoare sunt declarate neocupate.
În perioada 26 - 28 iulie, comisia de admitere va rezolva situaţiile speciale apărute după repartizarea computerizată. Elevii care au rămas cu situaţia neîncheiată la sfârşitul semestrului al doilea îşi vor încheia situaţia în perioada 25 - 31 august şi vor fi repartizaţi în clasa a IX-a de comisia de admitere în prima săptămâna din septembrie.