Arată că îţi pasă! Donează şi tu doi euro prin SMS la 8825 pentru copii sirieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizaţia World Vision România a început o campanie de ajutorare a copiilor sirieni, numită “Ajută copiii refugiaţi din Siria! Ei n-au nicio vină, dar sunt cei mai afectaţi!”, prin care şi-a propus să sprijine zecile de mii de copii şi de mame cu nou-născuţi care şi-au părăsit casele ca urmare a conflictului intern din Siria.

Campania va dura trei luni şi oamenii sunt rugaţi să doneze doi euro trimiţând SMS la 8825, gest prin care îi ajută pe copii sirieni afectaţi de fenomenul migraţiei. Prin această iniţiativă, lansată joi, 15 octombrie, World Vision România se alătură demersului fundaţiei derulat la nivel internaţional de susţinere din punct de vedere umanitar a acestor oameni. Până acum au fost distribuite pachete cu produse alimentare şi apă potabilă, precum şi produse de igienă personală. La fiecare sfârşit de săptămână, echipe ale organizaţiei World Vision, special pregătite pentru astfel de situaţii, au mers în taberele de refugiaţi şi au stat de vorbă cu copiii afectaţi de această criză, se arată într-un comunicat.

“E nevoie mai mult ca oricând de solidaritate, responsabilitate şi încredere. E momentul ca împreună să acţionăm rapid pentru a asigura condiţii decente copiilor din taberele de refugiaţi. Cifrele neoficiale arată că peste 8.000 de copii umblă acum neînsotiţi pe străzile din Serbia şi Croaţia, fiind nevoiţi să doarmă sub cerul liber, în prag de iarna, fără să beneficieze de hrană sau asistenţă medicală primară”, spune Daniela Buzducea, director executiv World Vision Romania.

Ultimele cifre oferite de UNHCR arată că peste 4.013.000 oameni au părăsit Siria de la începutul conflictului, iar numărul lor va ajunge la 4,27 milioane până la sfârşitul anului. În statele din Europa au fost înregistrate aproape 429.000 cereri de azil ale cetăţenilor sirieni din 2011. 

World Vision România este o organizaţie creştină, care se derulează programe de intervenţie umanitară de urgenţă, dezvoltare şi advocacy punând în centrul activităţii sale binele copilului. 

Un video despre viaţa copiilor sirieni, sursa video: WVR

Mai puteţi citi:

De ce văd musulmanii Europa ca pe tărâmul făgăduinţei. Turcolog clujean explică motivul pentru care UE are nevoie de refugiaţi

De ce are nevoie Europa de imigranţi. Infuzia de „sânge tânăr”, obligatorie pentru viitorul bătrânului continent: „Nu e un fenomen nociv, trebuie doar înţeles”

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite