Controale. Maşini care prezentau pericol iminent de accident, descoperite în trafic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Puţin peste 1% din maşinile care au circulat anul trecut în judeţul Călăraşi prezentau pericol iminent de accident. Conform Registrului Auto Român, maşinile verificate în trafic de inspector aveau defecţiuni grave la sistemele de frânare şi direcţie.


Registrul Auto Român a verificat anul trecut în trafic nu mai puţin de 76.678 de vehicule în toată ţara. Dintre acestea, la aproximativ 50% s-a depistat cel puţin o neconformitate tehnică. Din punct de vedere al siguranţei rutiere însă, procentajul de respingere al vehiculelor neconforme a fost 37,42%.

Registrul Auto Român a verificat tehnic în trafic, pe parcursul anului trecut, 1.266 de vehicule în judeţul Călăraşi, descoperindu-se că 1,34% (17) dintre acestea prezentau pericol iminent de accident, în special din cauza defecţiunilor majore la sistemul de frânare şi la direcţie. În aceste situaţii, una dintre măsurile luate a fost reţinerea certificatului de înmatriculare, care poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecţii tehnice la reprezentanţele Registrului Auto Român.

10 permise au fost reţinute

Din totalul autoturismelor, autoutilitarelor, motocicletelor şi remorcilor oprite, 69,27% au prezentat diferite probleme tehnice sau legate de acte, iar 45,81% au fost respinse pentru că au fost considerate neconforme din punct de vedere al securităţii rutiere. În urma controalelor mixte desfăşurate în judeţul Călăraşi de către Registrul Auto Român şi Poliţia Rutieră, pe parcursul anului 2016 au fost aplicate 486 sancţiuni, au fost reţinute 10 permise de conducere şi 452 de certificate de înmatriculare.
 

Vă recomandăm şi:

Un sfert din maşinile verificate anul trecut de RAR aveau emisii poluante peste nivelul admis

Cum se lucrează la RAR şi Serviciul pentru Eliberarea Paşapoartelor în această perioadă

Călăraşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite