Călărașiul va avea o piață în stil interbelic. Când reîncep lucrările abandonate din Centrul Vechi

0
Publicat:

La mai bine de șase luni de la rezilierea contractului cu constructorul care se angajase să ridice Piața Centrală în stil interbelic, din Călărași, lucrările vor fi reluate. Până acum s-au investit 2,3 milioane de lei.

Așa va arăta noua piață din Călărași FOTO Facebook PMC
Așa va arăta noua piață din Călărași FOTO Facebook PMC

La mai bine de șase luni de la rezilierea contractului cu constructorul care se angajase să ridice Piața Centrală în stil interbelic, din Călărași, lucrările vor fi reluate. Investiția în care s-au investit 2,3 milioane de lei ar fi trebuit finalizată în luna noiembrie 2021.

Marius Dulce, primarul din Călărași a anunțat că a semnat contractul privind actualizarea  proiectului tehnic “Lucrări de amenajare Piața Unirii (Piața Centrală), etapă necesară în cadrul procesului de finalizare a lucrărilor de execuţie.

Termenul de predare a proiectului tehnic este de 40 de zile din momentul semnării contractului. Odată elaborat acest document vom iniţia procedura de achiziţie a constructorului pentru realizarea restului de executat”, a explicat Marius Dulce.

Clădirea modernă de 4,46 milioane de lei, a cărei construcție a începutul în centrul vechi din Călărași, urma să fie gata pe 30 noiembrie 2021. De  mai bine de o jumătate de an, lucrările au fost abandonate. Autoritățile însă au venit cu precizări și spun că finalizarea construcției va avea loc.

„Până în prezent s-au efectuat lucrări de infrastructură şi suprastructură în valoare de 2,3 milioane lei (fără TVA). Toate aceste tipuri de lucrări trebuiau finalizate, conform contractului încheiat pe 11 noiembrie 2019, pe 30 noiembrie 2021.

Din păcate, pe 21 februarie 2022, proiectantul a sesizat Primăria în legătură cu unele neconformităţi legate de execuţie şi a solicitat efectuarea unei expertize. În consecinţă, pe 18 aprilie 2022 i s-a comunicat constructorului Antrepriza Şantiere Construcţii Montaj Eurobuid SRL rezilierea contractului”, a explicat Marius Dulce, primarul din Călărași.

Se va relua procedura de achiziție

Pe 28 iunie 2022 a fost predată Primăriei municipiului Călăraşi expertiza tehnică la lucrările executate la piața cu pridvor, în urma achiziţiei făcute în acest scop.

La sfârșitul lunii iulie s-a efectuat procedura de achiziţie privind actualizarea restului de executat şi a lucrărilor recomandate în urma efectuării expertizei dar nu s-a depus nici o ofertă. Din acest motiv se va relua procedura de achiziţie pentru piața în stil interbelic, spun autoritățile locale.

„Dacă iniţial valoarea contractului de execuţie a lucrărilor era de 4,46 milioane lei (fără TVA), acum, foarte probabil, din cauza creşterii preţurilor la materialele de construcţii, suma ce trebuie alocată pentru continuarea investiţiei va creşte considerabil. Vă asigur că facem tot ce e necesar pentru finalizarea acestuia", a spus Marius Dulce.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite