VIDEO Ministerul Culturii a emis avizul pentru reabilitarea podului de la Vadu Paşii. Lucrările încep peste o lună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile judeţului anunţă că, luna viitoare, ar putea începe consolidarea podului de la Vadu Paşii. Asta, după ce, joi, Ministerul Culturii a eliberat avizul pentru începerea lucrărilor. Pod a devenit impracticabil după inundaţiile puternice din 2005 care i-au afectat grav structura de rezistenţă.

Cei mai afectaţi de restricţionarea traficului auto pe pod sunt cei peste 6.000 de sătenii care locuiesc în trei comune de pe malul stâng al râului Buzău. Oamenii parcurg chiar şi cinci kilometri pe jos, pentru a veni la pod, unde se află capătul liniei urbane de autobuz şi maxi-taxi. Ei au primit vestea cea bună chiar de la primarul comunei Vadu Paşii.

„Vin de la Slobozia, unde s-a ţinut şedinţa comisiei instituite la nivel Ministerului Culturii. Sunt foarte bucuros, s-a emis avizul, astfel că lucrările pot începe. Era ultimul act care ne mai trebuia. Ţin să mulţumesc celor din Consiliul Judeţean care s-au bătut pentru acest proiect dar şi inginerului Viorel Constantinescu. Şi dânsul a avut un aport considerabil, este un specialist în domeniu”, a declarat Gheorghe Firon, primarul comunei Vadu Paşii.

Investiţia pentru care Guvernul a alocat 8.000.000 de euro va fi finalizată în cel mult un an, după cum promite preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu. Podul are o lungime de 344 de metri. Inundaţiile din ultimele decenii l-au şubrezit iar din 2005, e permis doar traficul pietonal. 

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite