VIDEO Grupare de hoţi din maşini, anihilată de poliţiştii din Buzău. I-au furat 40.000 de lei soţiei unui afacerist

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O grupare de hoti din Capitală, care furau  bani din autoturisme de pe raza municipiului Buzău, a fost anihilată de politistii buzoieni de la Serviciul de Investigatii Criminale. Indivizii sunt suspectaţi că urmăreau clienţii băncilor, îi aşteptau să iasă din unitatea bancară, apoi îi urmăreau prin tot oraşul.

Ei aşteptau cea mai bună ocazie pentru a le fura banii pe care victimele îi aveau maşini. Trei suspecţi dintre cei cinci membri ai grupării au fost prinşi de poliţişti şi aduşi la Poliţia Municipiului Buzău, unde au fost audiaţi.

Hoţii din maşini devin din ce în ce mai inventivi. Dovadă este metoda folosită la sfârşitul anului trecut, la Buzău, de o grupare de infractori din Capitală. Poliţiştii spun că indivizii se postau în faţa unei bănci şi urmăreau clienţii care veneau cu maşini scumpe. 

Unul dintre suspecţi se afla în interiorul băncii şi le spunea celor de afară dacă victima a ridicat bani de la ghişeu. „Clientul” era urmărit apoi de hoţi cu maşina în tot oraşul apoi aşteptau cea mai bună ocazie să fure banii pe care victima îi avea în maşină. Aşa a păţit şi soţia omului de afaceri Costică Lepădatu, la sfârşitul anului trecut. 

Aceasta a fost urmărită în bancă de infractori, după ce a scos banii s-a îndreptat către maşină dar nu a fost scăpată din ochi nicio secundă. Femeia a fost urmărită chiar şi în trafic, iar când a oprit şi a coborât din maşină pentru căteva momente lăsând portiera descuiată, hoţii au acţionat. I-au dispărut suma de 40.000 lei şi un telefon mobil, prejudiciul estimat de partea vătămată fiind de 47.000 lei.

Miercuri, poliţiştii buzoieni au efectuat cinci perchezitii, in Bucuresti şi comune limitrofe Capitalei, la domiciliile suspecţilor iar astăzi, trei dintre indivizi au fost aduşi la Poliţie.

Fapta figura în evidenţe cu autori necunoscuţi. În cursul zilei de astăzi, cei trei urmează a fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi sesizarea instanţei în vederea luării măsurii arestării preventive.

Totodată, au fost puse în executare cinci mandate de aducere emise pe numele a cinci persoane, cu vârste cuprinse între 26 şi 46 de ani. Poliţiştii vor să afle dacă indicia au acţionat în mod similar şi în alte judeţe.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite