Poliţiştii buzoieni i-au prins pe infractorii care l-au jefuit pe profesorul nevăzător. Sunt trei copii, de 12 şi 14 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Profesorul nevăzător Vasile Carapit, bărbatul jefuit în faţa blocului de un grup de copii
Profesorul nevăzător Vasile Carapit, bărbatul jefuit în faţa blocului de un grup de copii

Poliţiştii buzoieni de la Investigaţii Criminale au dat de urma indivizilor care, vineri seară, l-au jefuit pe profesorul nevăzător Vasile Carapit. Potrivit unui comunicat de presă, poliţiştii au identificat trei minori, unul în vârstă de 14 ani şi doi, de 12 ani, principalii suspecţi ai infracţiunii.

Potrivit anchetatorilor, unul dintre minorii de 12 ani s-a apropiat de profesorul nevăzător şi i-a smuls borseta. Toţi trei au fugit apoi au împărţit banii. Până în prezent, poliţiştii nu au recuperat documentele profesorului Carapit. 

Vasile Carapit, în vârstă de 36 de ani, este profesor la Liceul pentru Deficienţi de Vedere din Buzău. Vineri seară, după ce a ieşit de la ore, a plecat către casă pe drumul pe care îl parcursese de nenumărate ori până atunci. S-a oprit la un magazin din cartier, unde şi-a făcut cumpărăturile şi s-a îndreptat către blocul în care locuieşte. 

Pe drum, acesta a auzit vocile mai multor tineri, dar nu le-a acordat atenţie. Chiar la intrarea în bloc, bărbatul a fost abordat de un adolescent care i-ar fi atras atenţia că a greşit drumul, însă profesorul a luat totul ca pe o glumă, pentru că ştia foarte bine unde se află. Într-un moment în care nu se afla nimeni în preajmă, i-a fost smulsă din mână borseta, în care avea suma de aproximativ 400 de lei, dar şi toate actele - buletinul, legitimaţii şi carduri. 

Poliţiştii au demarat o anchetă pentru a identifica perssoanele care l-au tâlhărit pe profesorul nevăzător şi de abia după trei zile au dat de urma a doi dintre făptaşi. Misiunea poliţiştilor a fost destul de dificilă, deorece bărbatul nu a putut oferi prea multe detalii legate de cei care i-au furat borseta.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei municipiului Buzău.

Citeşte şi: 

VIDEO Călin Popescu Tăriceanu, implicat într-un accident la Buzău. Imagini cu politicianul, surprinse de un amator

Încă un cadavru descoperit pe câmp, aproape de Buzău. Poliţia crede că este un bărbat dispărut pe viscol

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite