Încă două proiecte de modernizare a drumurilor vor beneficia de fonduri UE, până la sfârşitul anului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Infrastructura din judeţul Buzău nu se modernizează doar cu fonduri proprii sau de la Guvern, ci şi cu mulţi bani europeni. Până acum, CJ Buzău a reuşit să atragă 30 de milioane de euro pentru două proiecte care vizează  îmbunătăţirea infrastructurii în judeţ. În acest an, au demarat proiectele privind reabilitarea fostului spital Brătianu, dar şi a unui tronson de drum judeţean lung de 36 de kilometri.

Veştile bune nu se opresc aici: până la sfârşitul anului, alte două proiecte vor beneficia de fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană.

Chiar la începutul acestei săptămâni, conducerea Consiliului Judeţean Buzău şi o delegaţie a Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud-Est au semnat contractul de finanţare a proiectului privind modernizarea unui drum judeţean, cu 26,7 milioane de euro, bani alocaţi de Uniunea Europeană. 

Reprezentantii Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud-Est au felicitat conducerea Consiliului Judeţean Buzău pentru modul eficient în care reuşeşte să întocmească şi să depună proiecte viabile de infrastructură, reuşind să atragă fonduri uriaşe de la Uniunea Europeană.

Până la sfârşitul anului, alte două proiecte vor beneficia de fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană, vizând lucrări de reabilitare la clădirea Spitalului Judeţean Buzau, dar şi a Bibliotecii Judeţene.

Un alt contract semnat în acest an vizează reabilitatea clădirii fostului spital Brătianu. Aproximativ 4 milioane de euro din bugetul de investiţii al Uniunii Europene vor fi alocate pentru modernizarea clădirii cu valoare de patrimoniu, care se va ransforma într-un centru muzeal de vis. Lucrările vor începe anul viitor şi vor dura cel mult 2 ani.

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite