Echipă constituită la Buzău din medici specialişti, în sprijinul bolnavilor diagnosticaţi cu Parkinson

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia pacienţilor diagnosticaţi cu boala Parkinson, Laleaua Buzăului, a înfiinţat prima echipă din ţară care să le reprezinte interesele şi să îi sprijine în lupta cu maladia. În judeţul Buzău sunt peste 1.500 de pacienţi diagnosticaţi cu această boală degenerativă, înscrişi în registrul naţional.

Boala Parkinson este considerată a fi una dintre cele mai grave la nivel modial din cauza efectelor devastatoare pe care le are asupra oamenilor. Este o boală degenerativă a sistemului nervos, care afectează mişcările corpului. Tremurul mâinilor este probabil cel mai cunoscut simptom, dar nu singurul. Bolnavii se mişcă încet, au muşchii rigizi şi îşi pierd echilibrul. N

Pacienţii care suferă de Parkinson nu se vindecă total niciodată, dar se pot recupera astfel încât să ducă o viaţă normală.

În judeţul Buzău sunt peste 1.500 de pacienţi care suferă de această boală, dar medicii sunt de părere ca numărul bolnavilor care nu au fost diagnosticati este mare. Atât pacienţii, cât şi aparţinătorii se confruntă cu probleme grave, cum ar fi lipsa medicamentelor dar şi a echipelor de sprijin. 

Pentru pacienţii care suferă de această boală, Asociaţia Laleaua Buzăului a înfiinţat o echipă de specialişti în recuperare, neurologi, psihologi şi psihiatri care să îi ajute în lupta cu boala. Această echipă este unică în ţară şi are drept scop atât consilierea, cât mai ales sprijinirea în ceea ce înseamnă recuperare.

Pentru pacienţi, un astfel de sprijin este esenţial, mai ales că simptomele bolii îi pot condamna la izolare. O soluţie viabilă pentru recuperarea acestor pacienţi a fost găsită la Sărata Monteoru, unde se pot trata bolnavi de Parkinson din întreaga ţară. Primii care vor beneficia de recuperare în staţiunea buzoiană sunt bolnavii din Buzău, adunaţi în cadrul Fundaţiei Laleaua Buzăului. Recuperarea la Sărata Monteoru se va face pe baza trimiterii de la medic şi a biletului de la Casa de Pensii.

Echipa destinată pacienţilor diagnosticaţi cu boala Parkinson funcţionează sub patronajul Asociaţiei Laleaua Buzăului, reprezentată de medicul Angela Mânăscurtă. Membrii asociaţiei stau la dispoziţia tuturor buzoienilor interesaţi de această boală.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite