Buzoienii nu s-au mai înghesuit pentru ocuparea locurilor de preşedinţi ai secţiilor de votare

0
0
buzau

Preşedinţii secţiilor de votare au fost chemaţi la instruirea privind organizarea şi desfăşurarea votului de la finele săptămânii. Spre deosebire de alte alegeri, la referendumul din weekend, buzoienii nu s-au mai înghesuit pentru ocuparea locurilor de preşedinţi ai secţiilor de votare, unii renunţând pe parcurs.

* S-a apelat la liste de rezervă pentru a acoperi necesarul pentru cele 426 de secţii din judeţ.

Buletinele de vot pentru referendumul care va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni, prin care cetăţenii vor fi întrebaţi dacă sunt de acord cu modificarea Constituţiei în sensul definirii familiei ca fiind căsătoria între un bărbat şi o femeie, au sosit duminică la Buzău. 

Luni, preşedinţii secţiilor de votare din judeţ au fost chemaţi la instruire şi au primit telefoane pentru buna desfăşurare a referendumului. 

Spre deosebire de alte alegeri, pentru referendumul din weekend, buzoienii nu s-au mai înghesuit pentru ocuparea locurilor de preşedinţi ai secţiilor de votare.

Un număr de 125 de preşedinţi din cei 426 aleşi au depus la Biroul Electoral Judeţean  Buzău, cereri de retragere de la referendum. Majoritatea au invocat în cererile depuse fie motive medicale, fie faptul că au aflat târziu de data organizării scrutinului şi au programate concedii sau evenimente importante în familie.

”Ei au fost aleşi dintr-o listă veche şi nu au fost întrebaţi dacă vor să participe la referendum. La acest moment, în toate secţiile de votare din Buzău funcţiile de preşedinţi sunt ocupate însă a fost nevoie de o a doua şi chiar a treia tragere la sorţi pentru ca cei aleşi să fie de acord să îşi îndeplinească această atribuţie”, a declarat judecătorul Aurel Puşcă.

Potrivit reprezentanţilor Biroului Electoral Judeţean, peste 400.000 de pesoane din judeţ, vor putea să se exprime în legătură cu propunerea de revizuire a Legii fundamentale într-una dintre cele 426 de secţii de votare.

Dacă rezultatul referendumului va fi unul pozitiv, în legea fundamentală a ţării va fi operată o singură schimbare: “Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie (şi nu între soţi), pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”.

Buzău


Ultimele știri
Cele mai citite