36 de funcţionari din M.A.I., cercetaţi de ofiţerii D.G.A. Buzău în 2012

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ofiţerii D.G.A. Buzău au cercetat nu mai puţin de 113 de persoane suspectate de fapte de corupţie
Ofiţerii D.G.A. Buzău au cercetat nu mai puţin de 113 de persoane suspectate de fapte de corupţie

Direcţia Judeţeană Anticorupţie Buzău a dat publicităţii, zilele trecute, rezultatele bilanţului activităţii pe anul 2012. Anul trecut, 36 de persoane au intrat în vizorul lucrătorilor D.G.A. Buzău nu mai puţin de 36 de angajaţi M.A.I..

Potrivit raportului, în 2012, au fost organizate 89 de activităţi de informare şi instruire. Totodată, pe linie de prevenire au fost desfăşurate şi informări în colaborare cu alte instituţii publice şi societatea civilă.

În ceea ce priveşte activitatea de combatere a faptelor de corupţie în care au fost implicaţi lucrători din cadrul M.A.I., ofiţerii buzoieni de la D.G.A .au soluţionat, anul trecut, 33 de dosare penale ce au fost înaintate Parchetului. Dintre acestea, în 12 cazuri a fost începută urmărirea penală, iar în şase dosare au fost emise rechizitorii. 

Pe parcursul anului 2012, au fost cercetate 113 persoane suspectate de fapte de corupţie, dintre care 36 au făcut parte din rândul funcţionarilor M.A.I. din totalul persoanelor cercetate, 28 au fost puse sub învinuire,  iar 11 au dobândit până în prezent calitatea de inculpat.

Totodată, anul trecut, au fost reţinute patru persoane, dintre care două din cadrul M.A.I., persoane care ulterior au fost arestate. Ca urmare a anchetelor demarate de D.G.A, anul trecut au fost condamnate definitiv nouă persoane, şapte dintre acestea făcând parte din rândul funcţionarilor M.A.I.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite