Prefectul Capitalei prevede o nouă relaxare a actualelor măsuri dacă incidenţa COVID coboară marţi sub 1,5 la mie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Capitala a înregistrat luni o rată de infectare de 1,59 de cazuri la mia de locuitori Foto: Arhivă
Capitala a înregistrat luni o rată de infectare de 1,59 de cazuri la mia de locuitori Foto: Arhivă

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a precizat că, dacă incidenţa COVID-19 va coborî marţi sub 1,5 la mia de locuitori, iar tendinţa de descreştere se va menţine, va convoca joi Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) pentru a lua măsurile care se impun.

"La fel ca la pragul de 3/1.000, vom aştepta 48 de ore pentru a vedea că se păstrează tendinţa descrescătoare. Dacă se păstrează, convocăm comitetul joi. Tot joi aşteptăm şi noua HG de prelungire a stării de alertă cu posibile noi scenarii", a spus Alin Stoica într-o declaraţie de presă, întrebat dacă marţi va fi convocat CMBSU în cazul în care incidenţa COVID-19 va fi sub 1,5 la mia de locuitori, potrivit Agerperes.

Capitala a înregistrat luni o rată de infectare de 1,59 de cazuri la mia de locuitori, în scădere de la 1,65 - duminică şi 1,78 - sâmbătă. 

De altfel Alin Stoica, a declarat la începutul lunii că dacă actualul ritm de scădere al ratei de infectare se menţine, Capitala ar putea ajunge chiar în această lună la pragul de 1,5 la mie, ceea ce ar însemna o nouă relaxare a actualelor măsuri.

„Câteva dintre măsurile respective sunt creşterea capacităţii sălilor de spectacole şi restaurantelor, ele ar putea funcţiona la capacitate de 50%, de asemenea, spectacole de tip drive-in sau spectacole în aer liber cu cel mult 300 de participanţi. Având în vedere că vine vara şi aşteptăm genul acesta de evenimente, spectacole, coroborat cu un număr mai mare de oameni care sunt vaccinaţi, lucrurile ar putea să arate chiar bine”, a spus Alin Stoica.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite