Prefectul Capitalei: Este posibil să nu existe noi restricţii pentru Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prefectura Capitalei va ataca în contencios administrativ deciziile referitoare la restricţiile decise de Primăria Sectorului 5
Prefectura Capitalei va ataca în contencios administrativ deciziile referitoare la restricţiile decise de Primăria Sectorului 5

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunţat în această dimineaţă că aşteaptă o decizie de la guvernul care se întruneşte în această după-amiază pentru a lua o decizie privind noi măsuri de combatere a epidemiei de coronavirus.

În urma analizei şi a datelor emise de DSP,  conform cărora cele mai multe infectări din Bucureşti sunt la populaţia adultă activă,  Alin Soica  a menţionat că nu se ştie dacă, în şediţa comitetului municipal, de astăzi, se vor introduce noi restricţii pentru Capitală, transmite hotnews.ro.

 ​"Analiza DSP arată că cele mai multe infectări sunt la populaţia activă adultă, nu neapărat pe segmente mici de vârstă. Pe segmentul sub 10 ani sunt mai puţine cazuri. Mai arată că e presiune pe sistemul sanitar, dar că mai e şi o rezervă. Problema principală în zona medicală o constituie personalul, ar exista o rezervă în zona medicilor de familie pentru partea de vaccinare, să mărim fluxurile. O să colaborăm cu DSP să le oferim suport şi sprijin să găsească baza materială. I-am rugat să ne trimită şi o estimare, să facă un plan de resurse", a spus prefectul.

 Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă se reuneşte joi, când ar urma să fie decise noile restricţii care vor fi impuse la nivel naţional, în contextul creşterii numărului de cazuri de COVID-19 şi de pacienţi internaţi la ATI. Conform unor surse oficiale, sunt luate în calcul restricţii pentru weekend, precum închiderea magazinelor după ora 18.00 şi carantina de noapte de la ora 20.00, faţă de 22.00, cum este acum. Decizia CNSU trebuie adoptată şi printr-o Hotărâre de Guvern. Executivul se întruneşte azi la ora 17.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite