Bucureşti: Scuba-diving în centrul oraşului
0Vara înseamnă de obicei relaxare şi distracţie, dar dacă vreţi să vedeţi lucruri inedite şi mai aveţi şi curaj atunci puteţi alege scuba-divingul.
Este un sport pentru cei cărora le place apa şi pentru cei care vor să admire flora şi fauna marină aşa cum le-au vazut în reportajele subacvatice ale celebrului explorator Jean Jacques Cousteau.
Spre deosebire de scufundatul clasic care se bazează pe pomparea aerului de la suprafaţă printr-un cordon, cei care practică scuba-diving au asupra lor propria sursă cu aer atmosferic presurizat.
Acest lucru le permite celor care fac scuba diving să stea mai mult timp în adâncuri decât celor care aleg scufundările clasice. Chiar dacă pare foarte interesant să poţi vedea crustacee şi delfini de aproape, acest sport nu este pentru oricine.
Echipamentul costă 1.200 de euro
Pentru a-l practica este nevoie de cursuri de iniţiere, un echipament care în general depăşeşte 1.200 de euro, dar şi de o condiţie medicală foarte bună. Cursurile de iniţiere curprind atât teorie despre regulile fizice ce se aplică în mediul subacvatic, cât şi lecţii practice ce constau în scufundări în piscină şi ulterior în mare.
În urma cursurilor, veţi obţine un certificat NAUI de scuba-diver, adică un brevet internaţional care vă atestă abilitatea de a face scufundări alături de un coechipier până la18 metri adâncime.
În ceea ce priveşte echipamentul este recomandat să-l alegeţi cu ajutorul instructorului abia după ce aţi terminat cursul de iniţiere. Astfel în funcţie de locul în care doriţi să faceţi scufundările instructorul vă va ajuta să cumpăraţi echipamentul adecvat.
Acesta este format dintr-o mască şi costum de scufundare, snorkel (tubul de respirat la suprafaţa apei), labe de înotătoare, vesta compensatoare (reglează volumul scafandrului), detentor (regulator de presiune), butelia cu aer presurizat, computer de scufundare şi centura cu lest (reglează greutatea scafandrului).
Este bine să verificaţi echipamentul de fiecare dată când îl folosiţi, să evitaţi locurile periculoase şi să cunoaşteţi tehnicile de prim ajutor.
Patrician Activ
Cursuri de scafandri, se eliberează certificate NAUI
Telefon: 0722.668.680
Web: www.patrician.ro
E-mail: office@patrician.ro
Preţ: 290 de euro
Scuba Diver Center
Cursuri de scuba-diving pentru începători şi avansaţi, se eliberează certificate NAUI
Telefon: 0723.016.467
Web: www.scubadiver.ro
Email: office@scubadiver.ro
Preţ: 750 de lei + TVA
Amfora P.D.A. Tour
Cursuri de scafandri pentru începători şi avansaţi, se eliberează certificate NAUI
Telefon: 0722.343.869
Email: amforapda@yahoo.com
Preţ: 120-150 de euro