Bucureşti: Şapte secunde ca să traversezi Vasile Milea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pietonii care vor să traverseze una dintre cele mai late artere din Bucureşti, Bulevardul General Vasile Milea, trebuie să aibă o dexteritate de atlet. Această condiţie este impusă de către semaforul montat în intersecţia acestui drum cu Bulevardul Iuliu Maniu, a cărui culoare verde durează doar şapte secunde.

Cei care doresc să treacă zebra dintre complexul studenţesc Leu şi singura covrigărie din zonă, trebuie să o facă în pas alergător. Lumina verde a semaforului îi permite să faci fix 17 paşi, insuficienţi pentru a ajunge de partea cealaltă a trotuarului. Astfel, oamenii rămân în mijlocul străzii atunci când semaforul îşi schimbă culoarea în roşu.

 „Ce să facem? O luăm la fugă, deoarece se pune roşu imediat“, a spus Silvia Dincă, în vârstă de 32 de ani, care trece zilnic pe aici. De cele mai multe ori, pietonii observă că ultimii trei metri îi traversează pe culoarea interzisă a semaforului. De asemenea, aceştia aşteaptă de zece ori mai mult ca să poate traversa, deoarece culoarea roşie luminează semaforul 70 de secunde.

Sincronizare proastă, pericol pentru pietoni

„Se schimbă foarte repede, mult mai repede decât la celelalte semafoare. Nu-mi amintesc să fi fost aşa cu câteva luni în urmă“, a spus Mirela Iancu, în vârstă de 31 de ani.

Cei mai afectaţi de aberaţia de pe Bulevardul Vasile Milea sunt bătrânii, care merg mult mai încet. „Să mă aştepte maşinile acum, dacă tot au făcut asta aşa“, a spus nervoasă Victoria Manolache, în vârstă de 63 de ani.

Trecătorii spun că această situaţie nu este unică în Capitală, mai multe treceri de pietoni având aceeaşi problemă. „Cam aşa sunt peste tot în Bucureşti. Cred că le-au sincronizat foarte prost“, a spus Ilie Constantin, în vârstă de 42 de ani.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite