Administraţia Locală a Sectorului 1 intenţionează să ridice maşinile parcate neregulamentar pe domeniul public. Care sunt taxele de recuperare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clotilde Armand anunţă că maşinile parcate neregulamentar în Sectorul 1 vor fi ridicate.
Clotilde Armand anunţă că maşinile parcate neregulamentar în Sectorul 1 vor fi ridicate.

Primăria Sectorului 1 a elaborat un proiect de hotărâre de consiliu privind ridicarea maşinilor parcate neregulamentar şi a celor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparţinând domeniului public/privat al statului. Proiectul va fi pus in dezbatere publica pe site-ul primariei.

Regulamentul aflat în dezbatere publică prevede că sunt supuse ridicării, transportului şi depozitării în spaţii special amenajate până la eliberarea lor de către proprietarii/deţinătorii legali vehiculele staţionate neregulamentar pe domeniul public sau în alte locuri decât drumul public (zone pietonale, spaţii verzi, scuaruri, parcări de reşedinţă etc.).

 Aceluiaşi regulament se supun şi vehiculele staţionate neregulamentar pe partea carosabilă a drumurilor publice aflate în administrarea Consiliului Local Sector 1 şi vehiculele parcate pe locurile de parcare adaptate, rezervate şi semnalizate prin semn internaţional pentru persoanele cu handicap.

Acţiunea de ridicare va fi realizată de către Administraţia Domeniului Public Sector 1 sau de către un operator contractat care va deţine autovehicule şi dotarea necesară pentru practicarea activităţii de ridicare a vehiculelor/rulotelor/remorcilor.

Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor principale din Regulament, precum şi dispunerea măsurilor de ridicare se va face de către poliţiştii rutieri din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti sau Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Bucureşti ori de către poliţiştii locali din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 1, care vor avea calitatea de agenţi constatatori.

Vehiculele ridicate vor fi depozitate în spaţii special amenajate în acest scop pe teritoriul Municipiului Bucureşti şi dotate cu tot ceea ce este necesar pentru desfăşurarea acestei activităţi.

 Eliberarea vehiculului se va face numai proprietarului/deţinătorului/utilizatorului legal al acestuia şi doar după achitarea tarifelor de ridicare, transport şi depozitare, în baza certificatului de înmatriculare/înregistrare în original sau a oricărui act din care să rezulte dreptul de proprietate sau folosinţă asupra vehiculului/remorcii/rulotei.

 Tarifele de ridicare sunt: 200 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de până la 5 tone, inclusiv, şi 270 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de peste 5 tone.

Tarifele de transport sunt de 150 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de până la 5 tone, inclusiv, şi 200 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de peste 5 tone.

Tariful de depozitare este de 75 de lei în primele 24 de ore şi 25 de lei/pe zi după intervalul de 24 de ore.

BucureștiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite