A fost deschis primul centru-pilot educaţional pentru copiii persoanelor înscrise în proiectul „Respect şi şanse egale pentru femei“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În sectorul 6 al Capitalei a fost inaugurat un centru-pilot destinat copiilor ai căror părinţi sunt înscrişi în programul „Respect şi şanse egale pentru femei“. Centrul va fi deschis zilnic între orele 7.00 şi 18.00.

 Fundaţia Estuar, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Fundaţia “Preţuieşte Viaţa”, SC Ima Group Srl şi Opportunity Associates România au lansat marţi, 30 septembrie, un centru-pilot educaţional pentru copiii persoanelor înscrise în grupul ţintă al proiectului „Respect şi şanse egale pentru femei“.

În cadrul acestui centru-pilot, care este primul de acest fel din România, vor fi oferite gratuit servicii de îngrijire şi educare pentru 20 de copii cu vârstele cuprinse între 3 şi 6 ani. De asemenea, de la 1 octombrie, copiii înscrişi în program vor beneficia şi de transport gratuit, fiind preluaţi de un microbus şi duşi acasă după terminarea programului de la centru.

Centrul-pilot este situat în strada Pădurarilor nr. 59 A din sectorul 6 şi va funcţiona zilnic între orele 7.00 şi 18.00, timp în care mamele micuţilor vor putea participa la programul oferit în cadrul proiectului: cursuri de calificare/recalificare, activităţi de asistenţă pentru femeile care doresc să îşi deschidă propria afacere, participare la focus-grupurile organizate în cadrul proiectului.

„Noul centru pilot se înscrie în strategia DGASPC Sector 6 de reducere a dependenţei categoriilor vulnerabile de servicii sociale şi sprijină persoanele defavorizate cu copii, oferindu-le  timpul necesar pentru a urma cursuri de perfecţionare şi de a-şi găsi un loc de muncă. Pe termen lung, astfel de servicii garantează depăşirea situaţiilor de criză şi măresc şansele unei integrări sociale durabile“, a declarat directorul executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Nicolae Gorunescu.

Proiectul „Respect şi Şanse Egale pentru Femei” este un proiect cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013. Acesta îşi propune integrarea profesională şi integrarea/reintegrarea pe piaţă muncii a 580 de femei şi persoane care aparţin grupurilor vulnerabile, prin programe de formare profesională/calificare, ajutor în iniţierea unei afaceri şi oferirea de servicii de îngrijire a copiilor, astfel încât părinţii acestora să se poată întoarce la locurile de muncă sau să-şi continue activitatea profesională, dorindu-se astfel echilibrarea vieţii profesionale cu cea de familie.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite