Autostrada Comarnic-Braşov, încă o promisiune. Petre Roman: Poate anul acest se va face organizarea de şantier

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul USL de Braşov Petre Roman spune că este posibil ca în acest an să înceapă organizarea de şantier. Parlamentarul spune că deşi lucrările sunt complexe, vor fi finalizate la termen. Autrostrada a fost promisă de toţi ministri care s-au perindat de la transporturi, dar până acum nu s-a realizat nimic.

Petre Roman mai spune că firmele interesate de acest contract, dispun de tehnologia necesară. „Din informaţiile pe care le deţin, cred că putem afirma că în cursul acestui an -  nu ştiu dacă vor începe lucrările efectiv  - dar cred că se atribuie lucrarea şi cred că putem conta ca în acest an să fie realizată organizarea de şantier”, a declarat Petre Roman, deputat PNL Colegiul 8 Braşov.

Autostrada va trece pe lângă cele mai importante staţiuni de pe Valea Prahovei. Aceasta va începe la Comarnic, trece pe lângă Buşteni, Sinaia, Poiana Ţapului, Predeal şi Rasnov şi iese după Braşov, la Cristian. De-a lungul autostrăzii sunt prevăzute noduri rutiere la Sinaia, Buşteni şi Predeal.

CNADNR a primit oferte din partea unei companii din China şi a trei asocieri de firme pentru proiectarea, construcţia, finanţarea şi operarea tronsonului de autostradă Comarnic-Braşov, printre ofertanţi fiind şi companiile Vinci şi Aktor, care s-au retras din acest proiect în urmă cu trei ani. Astfel, pe listă s-au înscris compania China Communications Construction şi asocierea formată din firmele Spedition UMB şi Tehnostrade, asocierea formată din Vinci, Strabag şi Aktor, precum şi asocierea formată din Impregilo şi Salini. Premierul Victor Ponta a anunţat dinainte de a se cunoaşte câştigătorul că sectorul de autostradă concesionat va fi taxat. „Cei care fac această concesiune vor pune barieră şi vor pune taxă", a spus Victor Ponta, citat de Mediafax.

În documentaţia CNADNR se arată că, de fapt, noua autostradă va ajunge până în zona localităţii Cristian. Tronsonul de autostradă Comarnic-Braşov se compune din două secţiuni: Comarnic-Predeal (în lungime de 36,2 km) şi Predeal-Cristian (21,8 km). Traseul autostrăzii va cuprinde 18 tuneluri, cu o lungime totală de 2.890 de metri. Finanţarea pentru autostradă de de 6,6 miliarde de lei.

 

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite