Alegeri generale 2016. Mara Mareş, tânăra de 24 care intră în Parlament la primul contact cu politica

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mara Mareş ajunge în Parlament la doar 24 de ani. FOTOFacebook.
Mara Mareş ajunge în Parlament la doar 24 de ani. FOTOFacebook.

Alegeri generale 2016. Mara Mareş a fost prima pe listele PNL Braşov pentru Camera Deputaţilor. Nominolizarea ei i-a deranjat pe liberii cu tradiţie şi mulţi au acuzat-o că a ajuns pe listă la fata lui tata (care a fost liderul PDL Făgăraş).

Mara Mareş are 24 ani, este din Făgăraş, şi s-a prezentat ca absolventă a Liceului St. Clare’s, Oxford, a Facultăţii de Studii Europene şi Internaţionale din cadrul King’s College, University of London. Practic a plecat din Făgăraş după doi ani de liceu şi-a terminat studiile la Londra unde şi locuieşte. A venit cam rar prin ţară, astfel că nominalizarea ei a fost o mare surpriză. Nominalizarea a fost făcută de Biroul Executiv Judeţean al PNL Braşov, în detrimental fostului ministru de finanţe Gheorghe Ialomiţeanu.  Decizia a fost una tensionată, iar liderii cu vechime al PNL au spus că tatăl Marei Mareş a orchestrat totul. Ioan Mareş a fost liderul PDL Făgăraş, actualmente consilier judeţean.

Imediat după nominalizare Mara Mareş nu prea şi-a făcut campanie, nu a dat multe interviuri şi s-a cam ferit să vorbească cu presa. Cu toate acestea a ajuns în Parlament în Camera Deputaţilor.

Tânăra a comentat acuzaţiile contestatarilor şi spus că nu este doar fata lui tata. „Datorită tatălui meu am crescut cu nişte concepţii profund liberale, mi-a oferit o educaţie şi o deschidere către politică, dar cred că oricine îşi imaginează că un consilier judeţean ar putea să impună pe oricine pe listă este naiv. Visez la acest lucru de copil. Mi-am depus singură candidatura“, declara Mara Mareş după nominalizare. Ea a mai spus că le va demonstra contrariul tuturor celor care au spus că este prea tânără şi incapabilă de o asemenea funcţie. 

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite