Teatrul „Maria Filotti” din Brăila are prea puţini actori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Managerul teatrului Mircea Bodolan este nemulţumit din cauză că nu are destui actori cu care teatrul să-şi poată desfăşura toate spectacolele fără niciun fel de probleme. Numărul suficient de actori s-ar ridica la 40, în timp ce teatrul are în prezent doar 19 actori. Două actriţe sunt în concediu postnatal, rămânând astfel doar 17 actori.

Managerul Mircea Bodolan a organizat recent o conferinţă de presă în care a vorbit despre problemele cu care se confruntă teatrul. Numărul insuficient de actori este una dintre aceste probleme. Bodolan a explicat că în cazul în care un actor se îmbolnăveşte, se poate ajunge la anularea mai multor spectacole, spectacole în care respectivul actor joacă şi nu are cine să-l înlocuiască.


„Se lucrează în salturi. Aceiaşi actori joacă în toate spectacolele. Teatrul are 19 actori dintre care două fete sunt în concediu postnatal, deci rămânem cu 17 actori. Cu toate acestea am scos până acum trei premiere şi mai urmează", a declarat Bodolan.


Regizor angajat vs. Regizor colaborator


O altă problemă este cea a statutului regizorilor. „Un regizor colaborator îţi ia pentru un spectacol o sumă mai mare decât salariul pe o lună pe care l-ai da unui regizor angajat, dar răspunde milimetric la comanda ta şi nu produce niciun fel de cheltuieli colaterale", a precizat managerul teatrului care nu agrează conceptul de regizor angajat.


El a dat exemplul spectacolului „Scandal în culise" a cărui premieră a întârziat luni de zile din cauza ritmului în care s-a lucrat. „Scandal în culise" a ieşit acum trei săptămâni şi trebuia să iasă în ianuarie. Radu Nichifor a lucrat în regim de regizor angajat. N-am avut niciun instrument cu care să-l ţin în nişte termeni. Iar spectacolul, în loc să se joace de 30 de ori, s-a jucat de 10 ori, ceea ce înseamnă pierderi foarte mari ca număr de bilete vândute şi spectatori", a mai spus Mircea Bodolan.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite