Răniţi de bombardament, pe „frontul”  Revelionului. Mai mulţi brăileni au ajuns la spital cu răni la mâini şi ochi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Una dintre victime, o femeie de 45 de ani, a ajuns de urgenţă la spital după ce  fost rănită de artificiile aruncate de cineva în curtea casei ei. Un tânăr a fost rănit la o mână în zona Palatului Administrativ şi a ajuns şi el la spital.

Cumpăna dintre 2018 şi 2019 nu a provocat doar o adevărată „canonadă” la Brăila (cantitatea de artificii şi de petarde detonate a fost realmente impresionantă, semn că autorităţile au cam pierdut războiul cu traficaţii), ci a băgat şi mai mulţi brăileni în spital.

Potrivit informaţiilor obţinute de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Brăila, circa 20 de persoane s-au prezentat pe 31 decembrie, 1 şi 2 ianuarie acuzând probleme de sănătate din cauza exploziilor pentru „distracţie”.

Cei mai mulţi aveau arsuri uşoare sau acuzau probleme la nivelul ochilor. Spre exemplu, o femeie de 45 de ani a ajuns la UPU, din cauză că a fost rănită de artificiile aruncate de cineva chiar în curtea casei unde locuieşte. Femeia a fost internată la secţia Oftalmologie, pentru tratament de specialitate.

Un alt tânăr a fost transportat la spital, după ce o petardă i-a explodat în mână, însă, din fericire, medicii au constatat că are doar o luxaţie la două degete plus ceva arsuri uşoare.

Toate incidentele au avut la bază folosirea neautorizate de materiale pirotehnice procurate ilegal, deoarece pentru acestea este nevoie, în mod normal, de o autorizaţie specială.

În schimb, autorităţile au luat măsuri suplimentare pentru integritatea fizică a participanţilor la focul de artificii organizat la cumpăna dintre ani, motiv pentru care nu au fost niciun fel de incidente. Mai mult decât atât, Calea Călăraşilor a fost închisă circulaţiei, iar două autobuze au blocat complet artera principală, în spatele lor fiind şi câteva echipaje de poliţie.

Măsura, nemaiîntâlnită la Brăila, a fost luată pentru a feri de un eventual atac terorist mulţimea adunată să vadă artificiile. Vă reamintim că un incident de acest fel a avut loc în urmă cu numai două luni, când un tânăr drogat a intrat cu maşina într-un grup de oameni la mall-ul din oraş. 

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite