Elevii brăileni învaţă despre importanţa reciclării prin „Olimpiada Deşeurilor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Aurel Simionescu alături de Mirela Rotaru, reprezentantul companiei din Constanţa
Primarul Aurel Simionescu alături de Mirela Rotaru, reprezentantul companiei din Constanţa

Acţiunea se adresează elevilor de şcoală primară. Aceştia trebuie să colecteze minimum 200 de kg. de deşeuri electrice şi electrocasnice la nivelul şcolii. Premiile puse în joc sunt atractive şi constau în excursii şi mingi de fotbal, baschet şi volei.

„Olimpiada Deşeurilor" este organizată de o societate de profil din Constanţa în colaborare cu Primăria Brăila. În competiţie s-au înscris 15 şcoli, care au adunat cantităţi importante de deşeuri electrice şi electrocasnice. „Cei mici trebuie să înţeleagă ce înseamnă colectarea şi tratarea deşeurilor. Acesta este scopul acţiunii", a declarat Mirela Rotaru reprezentant al companiei din Constanţa. Confruntarea participanţilor va consta într-un campionat de fotbal care se va încheia mâine.


Echipa câştigătoare va pleca într-o excursie la munte, la castelul Bran. Premiul al doilea este o vizită la hala de tratare a deşeurilor care aparţine societăţii din Constanţa, iar premiul al treilea constă în mingi de fotbal, baschet şi volei.
„Aceste acţiuni sunt binevenite mai ales că suntem judecaţi în fiecare an după obligaţia de a reduce din cantitatea de deşeuri pe care le ducem la groapa de gunoi", a apreciat primarul Aurel Simionescu.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite