Brăileni, vă aşteaptă un weekend teatral la „Maria Filotti”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până duminică, brăilenii sunt aşteptaţi la teatru pentru a viziona trei piese inedite: „Visul unei nopţi de gală", „Piatra din casă" şi „Cum am învăţat să conduc".

Prima piesă, „Visul unei nopţi de vară" este un spectacol gen „one man show" cu Alin Florea, pe un text acompaniat la pian de Cornel Cristei. Piesa se joacă, deseară, de la ora 19.00, la Sala Studio.


Cea de-a doua piesă, „Piatra din casă" de Vasile Alecsandri, o comedie clasică în regia lui Mircea Valentin, se joacă sâmbătă, de la ora 18.00, tot la Sala Studio.


Din distribuţie: Costică Burlacu, Marcel Turcoianu, Emilian Oprea, Ana Zubcu, Monica Zugravu Ivaşcu, Jarcu Zane, Valentin Terente, Dan Moldoveanu, Emilia Mocanu şi Cătălina Nedelea.


„Cum am învăţat să conduc", cea de-a treia piesă, provoacă spectatorii să arunce o privire asupra unui prototip de viaţă uşor de trecut cu vederea, însă irezistibil şi impresionant.
Textul Paulei Vogel surprinde cum se poate trăi într-un oraş provincial precum Maryland. „Cum am învăţat să conduc" nu este numai un studiu de caz al unor incipituri din cursul existenţei fiecăruia, ci o şansă de a înţelege importanţa fizică şi psihică a unui gest făcut la momentul oportun.

Protagonista piesei, Mititica, interpretată de Mihaela Trofimov, pune în lumina adevărului povestea vieţii sale fără pic de reţinere sau ipocrizie.


Pentru ea este nespus de greu să îşi dea seama dacă naşterea şi moartea sa s-au petrecut în acelaşi moment, din cauza pierderii inocenţei de timpuriu.
Curiozitatea, interesul şi dorinţa îi sunt stârnite de către unchiul său, Peck - Valentin Terente. Ispita lui se întrupează în nepoata sa, căreia îi cunoaşte trăsăturile şi gesturile încă din naştere, devenind însă mai apoi o obsesie letală.

Pentru a se refugia din închisoarea în care i se pare că a fost închistat, unchiul Peck încredinţează o altă pasiune incurabilă şofatului. Astfel, devenind dependent de acestea două, va încerca pe cât posibil să le suprapună. La început, lecţiile de condus şi micile fapte îndrăzneţe ale lui par o salvare şi pentru Mititica, dar eşuează în încercarea ei de a părea cu un cap mai sus decât este de fapt. Piesa se joacă duminică de la ora 18.00 la Sala Studio.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite