Brăila: Mii de brăileni fac cozi la sănătate fără bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brăila: Mii de brăileni fac cozi la sănătate fără bani
Brăila: Mii de brăileni fac cozi la sănătate fără bani

Tot mai mulţi locuitori din municipiu se înghesuie la serviciile medicale gratuite oferite de aşezământul „Diaconia”. Investiţie de peste un milion şi jumătate de dolari, Centrul Medical „Diaconia” s-a implicat în zeci de programe comunitare, organizate în parteneriat cu medici din Statele Unite ale Americii.

Serviciile medicale gratuite au, în ultima perioadă însă, un succes categoric în rândurile oamenilor cu venituri mici, ale pensionarilor îndeosebi. Este şi cazul miilor de oameni care se înghesuie la „Diaconia”.

Inaugurat anul trecut, noul Centru Medical „Diaconia”, aflat pe strada Belvedere, a trecut cu brio de verificările inspectorilor în construcţii, iar imediat ce şi-a deschis porţile, a fost luat cu asalt de către brăileni.

De menţionat că, iniţial, clinica a funcţionat într-un local de pe strada Roşiori. Acum, dispune de un local nou, cu mai multe cabinete ultramoderne, toate dotările fiind aduse direct din Statele Unite ale Americii.

Încă din 1998, de la înfiinţare, medicii şi asistenţii de la aşezământul medical au oferit consultaţii gratuite şi medicamente brăilenilor săraci, ajutaţi fiind de către partenerii din Dallas, Texas.

Voluntari din State

 „În fiecare an, am avut oaspeţi din Statele Unite ale Americii, mai precis echipe de voluntari care au oferit consultaţii gratuite pacienţilor săraci. Noul sediu, precum şi dotările necesare, au fost realizate cu sprijin de peste Ocean. Vin foarte mulţi oameni nevoiaşi aici fiindcă au nevoie de ajutor”, ne-a declarat Dora Ciucă, managerul clinicii.

image



 „Diaconia” a colaborat, în primul rând, cu organizaţia de binefacere „ServingHIM” din Dallas, Texas, cu International Assistance Program (IAP), din Spokane, Washington, şi cu „Romanian American Mission” (RAM), Kentucky.

700 de consultaţii, într-un program

La ultimul program comunitar, organizat cu sprijinul Primăriei Brăila, în Centrul Vechi, cadrele medicale de la „Diaconia” şi cu americanii de la „ServingHIM” au oferit consultaţii gratuite la peste 700 de concitadini.

Pacienţii au stat la coadă ca să-şi afle tensiunea arterială, glicemia sau capacitatea pulmonară. Alţii au primit sfaturi despre renunţarea la fumat, despre beneficiile sportului şi ale alimentaţiei sănătoase.

La ora actuală, „Diaconia” dispune de cabinete ultramoderne de medicină generală şi pediatrie. Oferă, de asemenea, consultaţii de chirurgie generală, ecografie 3D, stomatologie, fizioterapie şi mamografie. Clinica dispune de un laborator bine pus la punct de analize medicale.

image



„Vin aici pentru analize fiindcă sunt gratuite şi pentru că toţi sunt amabili”, ne-a spus o brăileancă venită la clinică.


 

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite