VIDEO Jihad împotriva spărgătorilor de seminţe . Cei care murdăresc Botoşaniul puşi să facă muncă în folosul comunităţii şi nici nu beneficiază de locuinţă socială

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În municipiul Botoşani autorităţile locale au început un adevărat război împotriva spărgătorilor de seminţe. Cei care aruncă pe jos cojile de seminţe sunt sancţionaţi, măsurile punitive mergând până la zile de muncă în folosul comunităţii sau pierderea locuinţei.

În municipiul Botoşani, aruncarea cojilor de seminţe pe spaţiul public este sancţionată prin Hotărârea de Consiliu local numărul 535 din 20 decembrie 2011, republicată în 2013. Amenda este cuprinsă între 400 şi 1.000 de lei pentru persoanele fizice sau între 1.000 şi 2000 de lei pentru persoanele juridice. Deşi legea este în vigoare de patru ani, până în 2015, amenzile date spărgătorilor de seminţe au fost sporadice. 

Cum a început războiul împotriva „sămânţarilor”

Din această vară a început însă o adevărată cruciadă împotriva celor care mânâncă seminţe şi aruncă cojile pe jos. Totul a pornit de la o plimbare a şefilor din Primărie prin oraş. Covorul de coji de seminţe întins în faţa aproape fiecărei banci din parcuri şi de pe bulervard i-au determinat să i-a măsuri drastice. Au fost făcute adevărate razii în ultimele două săptămânii, poliţiştii locali amendând deja cinci persoane. 

Scandalagii şi cei lipsiţi de bun simţ puşi la muncă

Raziile au culminat cu o descindere în Centrul Vechi a municipiului, locul în care în special botoşănenii de etnie romă obişnuiesc să mănânce seminţe şi să arunce cojile pe caldarâm. Poliţiştii locali şi jandarmii au fost sesizaţi de primarul Botoşaniului, Ovidiu Portariuc care a găsit în Centrul Istoric o mizerie de nedescris. Scandalizat, edilul spune că pregăteşte măsuri dure împotriva celor care murdăresc oraşul sau fac scandal.

Acesta spune că amenzile pentru cei care nu le plătesc, vor fi convertite în zile de muncă în folosul comunităţii, iar în cazul asistaţilor social, la un un anumit număr  de contravenţii aceştia îşi pot pierde locuinţa de la stat.

„S-a ajuns la o situaţie care nu poate fi amânată. Am decis să acţionăm ferm împreună cu Poliţia Locală şi Jandarmeria. Au fost identificate o serie de persoane care au tulburat liniştea şi ordinea publică şi au fost amendate. Vom continua acestea acţiuni în zilele următoare. Dacă nu vor avea de unde să plătească amenzile se vor transforma în zile de muncă în folosul comunităţii. Avem în vedere un proiect de Consiliu Local ca cei care încalcă în mod repetat legea să nu mai poată primi locuinţe sociale sau să fie evacuaţi din locuinţele sociale pe care le ocupă. Nu este normal ca o comunitate întreagă să nu fie respectată”, a precizat primarul din Botoşani.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:

Slătineni amendaţi pentru aruncarea pe jos a cojilor de seminţe

Mănânci seminţe pe domeniul public, plăteşti amendă 300 de lei

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite