Matematica a dat bătăi de cap elevilor la simulările din mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Adevărul
FOTO: Adevărul

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean, aproape 60% dintre elevii care au susţinut în luna mai simulările la evaluarea naţională la matematică nu au reuşit să ia nota 5. La fel de prost stă situaţia şi în cazul celor care se pregătesc pentru BAC, 63% dintre ei nereuşind să ia o notă de trecere la matematică.


Ultimele simulări prevestesc rezultate nu tocmai bune la evaluarea naţională şi BAC în judeţul Bistriţa-Năsăud. Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean, materia care a dat bătăi de cap elevilor a fost matematica, mai mult de jumătate dintre cei care au susţinut simulările la această probă luând note sub 5.

59% dintre elevii de gimnaziu care au susţinut simulările la evaluarea naţională nu au reuşit să ia note peste 5 la matematică şi doar 4,4% au luat peste 9. Când vine vorba de Limba şi Literatura Română lucrurile stau puţin mai bine, 31,68% luând sub 5 la simulare, iar 8% peste 9.

Nici liceenii nu s-au descurcat mai bine la matematică, aproape 64% dintre cei care au susţinut simularea luând sub 5. Doar 4% din numărul total de elevi au reuşit să ia peste 9 la matematică.

La Limba şi Literatura Română au reuşit să ia peste 9 doar 3,68%. Note sub 5 au avut 43% dintre cei care au susţinut simularea la această probă.



Vă mai recomandăm:


Jumătate dintre cei care au dat simulările nu au luat notă de trecere

VIDEO Cum îi păcălesc profesorii pe elevii slabi să nu dea BAC-ul, ca să crească procentul admişilor. Elev: „Directoarea a zis să dea doar câţiva şi restul la toamnă”

 


 

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite