Director de spital românesc: „E atât de îndoctrinată şpaga în medicină, că dacă medicul refuză pacientul crede că moare“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriel Lazany le cere pacienţilor să nu mai fugă după medici cu plicurile cu bani
Gabriel Lazany le cere pacienţilor să nu mai fugă după medici cu plicurile cu bani

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, Gabriel Lazany, a vorbit într-o conferinţă de presă despre posibilităţile existente de a eradica şpaga din spitalele româneşti.

Gabriel Lazany, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, crede că primul pas în eradicarea şpăgii din spitale trebuie făcut chiar de către pacienţi, care ar trebui să nu mai fugă după medici cu plicuri cu bani, mai ales după cei tineri care nu ştiu să ia.

Managerul unităţii medicale spune că a surprins chiar el pe coridoarele spitalului pacienţi care urmăreau medici cu plicurile cu bani în mână, punându-i astfel în situaţii jenante. 

„Atâta este de îndoctrinată şpaga asta, încât dacă medicul refuză, pacientul crede că moare şi că e foarte grav bolnav. Domnilor nu se întâmplă treaba asta, vă face bine la fel. De multe ori, generaţia asta de medici tineri care nu ştiu să ia, îi puneţi în nişte situaţii jenante să tot fugiţi cu plicul după ei. Eu am văzut situaţii din astea pe coridoare. Daţi-le pace! Nu îi învăţaţi! Trebuie să înţeleagă populaţia. E jenant”, a transmis Gabriel Lazany, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit şefului spitalului, condiţionarea actului medical nu este normală şi ar trebui sancţionată imediat. „Nu este normal ca un medic să condiţioneze actul medical de daune şi foloase, mai ales că acum salariile sunt interesante în zona medicală”, a completat Gabriel Lazany. 

Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa nu vrea campanii anticorupţie

Imagine indisponibilă

La conferinţa de presă de prezentare a bilanţului spitalului, unde directorul Lazany a vorbit despre şpagă, a fost prezent Radu Moldovan (foto sus), preşedintele Consiliu Judeţean Bistriţa Năsăud, care şi-a ieşit din minţi când a auzit de campanii anticorupţie şi o combatere a şpăgii din spital. 

„Ştiţi vreun caz concret în care vreun angajat din vreo instituţie publică a cerut cuiva ceva? Vă rog frumos, nu faceţi dumneavoastră public, daţi-mi mie lucrurile acestea şi vă spun că eu că personal o să îi fac plângere acelui om. Dar să ne apucăm noi să ne turnăm lături în cap acum, că hai să mai facem nişte campanii anticorupţie? Nu suntem sătui de dezbaterile cu Kovesi, de un an? Noi, în ţara asta frumoasă, altceva în afară de corupţie ştim să facem? În ţara asta, altcineva în afară de Kovesi mai trăieşte cineva? Mai trebuie să facem drumuri, alte lucruri. Pe cuvântul meu, suntem într-o zonă profund greşită. Domnule, absolut oricine încalcă legea trebuie să plătească, dar haideţi să nu ne apucăm noi să ne turnăm lături în cap, că au grijă alţii să vorbească foarte urât de ţara aceasta”, a declarat Radu Moldovan.

Radu Moldovan nu este de acord cu evenimentele sau conferinţele publice care au în centru corupţia, dar ar susţine afişarea în instituţii a numerelor de telefon la care pot fi sesizate astfel de fapte.

BistriţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite