Comuna bistriţeană Budacu de Jos, în programul pilot de ANL-uri pentru romi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Adevărul/Arhivă
FOTO: Adevărul/Arhivă

Agenţia Naţională pentru Locuinţe a pus la cale un program pilot destinat romilor. Printre cele 11 localităţi din ţară unde se vor construi locuinţe de tip ANL pentru romi se numără şi Budacu de Jos. 21 de locuinţe destinate romilor ar urma să fie amenajate în comuna bistriţeană.

Proiectul pilot a fost aprobat în urmă cu mai mulţi ani, însă abia acum a fost aprobată suma necesară materializării programului. Aceasta ajunge la 10 milioane de lei şi presupune amenajarea a peste 300 de locuinţe în 11 localităţi din ţară.

În program este inclusă şi o comună din Bistriţa-Năsăud, cu populaţie majoritară romă, Budacu de Jos, acolo urmând să fie amenajate 21 de locuinţe pentru etnici. 14 locuinţe vor fi amenajate în Budacu de Jos şi 7 în satul Jelna. Aceasta este singura din judeţ inclusă în acest program.

Dacă în zonele urbane locuinţele iau forma unor blocuri, în Budacu de Jos, acestea vor lua forma unor module cu regim de înălţime parter, cu câte 7 apartamente. Astfel de locuinţe vor fi amenajate şi în judeţe Arad, Bihor, Braşov, Constanţa, Iaşi, Mehedinţi, Olt şi Sibiu.

Precum în cazul clasicelor ANL-uri, romii vor fi obligaţi să plătească o chirie care va varia între zeci de lei şi sute de lei, dar şi cheltuieli de întreţinere.

Vă mai recomandăm:

Viceprimarul Ioan Peteleu vrea campus social cu şcoală şi grădiniţă pentru săracii Bistriţei

Zeci de romi trăiesc într-un focar de infecţie şi fără căldură, la Bistriţa, dar au televizoare, laptopuri şi antene de satelit

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite