Astărăstoae, despre trimiterea în judecată: „Când eşti puternic, deranjezi. Eu am aflat din presă că sunt cercetat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prezent joi la Bistriţa, la Zilele Medicale Bistriţene, preşedintele Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae, a vorbit şi despre acuzaţiile procurorilor ieşeni care l-au trimis în judecată pentru că s-ar fi angajat pe el însuşi în cadrul unui proiect finanţat din fonduri europene. Acesta a dat de înţeles că este cercetat pentru că a „deranjat” şi că a aflat din presă că e trimis în judecată.

Preşedintele Colegiului Medicilor din România Vasile Astărăstoae nu a putut să evite joi la Bistriţa întrebările jurnaliştilor legate de cercetarea procurorilor ieşeni, mai ales că în cadrul conferinţei de presă a susţinut că medicilor ar trebui să li se garanteze secretul profesional şi să nu ajungă „slugile organelor de forţă”.

Procurorii ieşeni, care l-au trimis în judecată săptămâna trecută, susţin că în cadrul unui proiect finanţat din fonduri europene, Vasile Astărăstoae, în calitate de director al IML a încheiat contracte de prestări servicii şi de muncă cu sine însuşi, semnând atât la rubric angajatorului cât şi a angajatului”.

Întrebat dacă reprezintă o corvoadă procesul şi dacă crede că cineva îl vrea îngenuncheat, Vasile Astărăstoae a precizat:


„Nu, chiar nu-i accord importanţă mare. Dacă în faţa conştiinţei proprii te simţi liniştit, restul merge cum dă Cel de sus. E cam greu (n.r. să fie îngenuncheat), asta e viaţa, asta e România, când eşti puternic deranjezi”.


De asemenea, şeful Colegiului Medicilor a mai spus că a aflat din presă că este cercetat şi că nu a primit rechizitoriul să îl citească.


„Am avocat, el se ocupă, eu nu mă bag. M-au chemat o singură data să îmi ia declaraţii şi am crezut că s-a terminat,” a încheiat Vasile Astărăstoae.

Vă mai recomandăm:

Venitul de nabab al şefului medicilor din România. Vasile Astărăstoae infirmă că ar fi primit 20.000 de euro pe lună

Avem 17 judeţe fără medici hematologi, iar în alte 14 există câte un medic


 

BistriţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite