Ţigări de peste 120.000 de lei, descoperite de poliţiştii de frontieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Întreaga cantitate de ţigări a fost confiscată Foto: Adevărul
Întreaga cantitate de ţigări a fost confiscată Foto: Adevărul

La sfârşitul săptămânii trecute poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Valea Vişeului au descoperit aproximativ 14.000 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană. Ţigările în valoare de peste 121.000 de lei au fost confiscate, iar vinovaţilor li s-a întocmit dosar penal pentru colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea produselor de contrabandă.

Duminică, o patrulă a poliţiei de frontieră din cadrul SPF Valea Vişeului a observat, pe timpul unei misiuni de supraveghere a frontierei de stat, două autoturisme, care au ieşit din curtea unui imobil din localitatea Bistra, suspecte că transportă ţigări de provenienţă ucraineană. Unul dintre autoturisme, condus de un bărbat în vârstă de 38 ani din localitatea Bistra, a fost interceptat de un echipaj al poliţiei de frontieră în centrul localităţii, iar la scurt timp cealaltă maşină a fost descoperită abandonată în curtea unui imobil din apropiere. În aceasta din urmă au fost observate mai multe colete ce conţineau ţigări, drept urmare maşina precum şi coletele au fost duse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor. La scurt timp a fost identificat şi conducătorul auto ca fiind un cetăţean român, în vârstă de 23 ani domiciliat în aceeaşi localitate.

În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 9.990 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 88.700 lei. Totodată, întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării iar autoturismul folosit la transportul acestora a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

O altă acţiune a avut loc sâmbătă, în jurul orei 20.50, când un echipaj din cadrul aceluiaşi sector a observat într-un imobil aflat în construcţie mai multe colete voluminoase. Alin H., în vârstă de 27 ani, domiciliat în localitatea Dealul Ştefăniţei, care avea în grijă imobilul, a declarat că în acesta se află 8 colete ce conţin ţigări. Bărbatul a predat coletele poliţiştilor, iar în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 4.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 32.500 de lei.

Suspectul este cercetat de poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor  sau a mărfurilor  care trebuie plasata sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia. Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării şi urmează a fi introdusă în camera de corpuri delicte.

VIDEO Urmărire şi focuri de armă pentru reţinerea unor contrabandişti

VIDEO Maramureşeancă acuzată de contrabandă după ce poliţiştii au găsit ţigări ascunse în şopronul ei

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite