Fir întins în paradisul pescarilor băcăuani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei care s-au săturat de aglomeraţia din oraşe şi vor să se relaxeze pe malul apei pot alege una dintre bălţile din judeţ. Iazurile special amenajate sunt pline de peşte din toate speciile, iar tarifele percepute de administratori nu sunt foarte ridicate.

La capitolul locuri numai bune pentru pescuit, judeţul Bacău stă foarte bine. Cine vrea să se relaxeze la final de săptămână, dar nu numai, poate opta pentru pescuit la undiţă sau lansetă pe bălţile din împrejurimile oraşului Bacău. Iazul de la Onişcani, situat pe drumul dintre Bacău şi Piatra Neamţ, oferă în momentul de faţă cele mai multe variante de distracţie.


Pe lângă faptul că balta are cam toate speciile de peşte care se găsesc şi în Delta Dunării, pescarii şi cei care-i însoţesc au la dispoziţie terenuri de fotbal, de tenis, mese de tenis şi biliard, piscină, grătare şi locuri de campare pe timp de noapte. O zi de relaxare aici costă 35 de lei. Şi iazul de la Horgeşti, situat la 30 de kilometri de municipiul Bacău, spre Vaslui, se numără printre obiectivele preferate de pescari. Aici se găseşte cea mai mare cantitate de crap, dar nu lipsesc nici celelalte specii de peşte.


„Se pot pescui maximum cinci kilograme de crap, şalău sau ştiucă, iar ce depăşeşte această cantitate se eliberează, la fel şi dacă este vorba de un singur exemplar. În schimbul peştelui, persoana primeşte o zi gratuită la baltă“, ne-a spus Florin Albu, administratorul iazului. Acesta spune că există somn de 120 de kilograme sau crap mai mare de 20 de kilograme ce aşteaptă să fie agăţat în cârlig de pasionaţi. Tariful pentru o zi este de 50 de lei.


Mişcare şi relaxare, în acelaşi loc


Un alt iaz este la Antoheşti, la 37 de kilometri de Bacău. „Taxa de intrare pe baltă este de 50 de lei pe zi şi nu se poate rămâne peste noapte. Avem o limită de cinci kilograme, cu posibilitatea de cumpărare la ce depăşeşte această cantitate. Se poate face grătar şi chiar plajă“, ne-a spus Neculai Zaharia, responsabilul bălţii.

Ultimul loc disponibil este cel de la Bibireşti, unde pentru tarife între 30 şi 50 de lei poţi pescui cât caras vrei. La toate acestea se adaugă râurile şi lacurile aflate în administrarea Agenţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi. Cine are permis, poate pescui pe Bistriţa, Siret, Tazlău, Oituz, Trotuş, pe lacurile de acumulare Gârleni şi în apele de munte de la Poiana Uzului şi Oituzul Moldovenesc, dar şi în lacurile Răcăciuni şi Bereşti. În perioada caniculară, obletele este peştele care pică cel mai des în cârligul pescarilor.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite