Tragedia continuă şi după moartea prim-procurorului din Arad şi a întregii sale familii, în accidentul din Slovenia: „Este şocant să primim o astfel de veste!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagini de la tragedia rutieră petrecută în Slovania
Imagini de la tragedia rutieră petrecută în Slovania

Tragedie fără margine în familia magistratului Flavius Chiş (44 de ani), care tocmai câştigase concursul de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, funcţie pe care urma să o ocupe odată cu înaoarcerea din concediu.

UPDATE Ceilalţi doi arădeni accidentaţi în Slovenia sunt Camelia Dogariu, şefa Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice pentru Contribuabili Mijlocii, şi soţul ei.  Cei doi care se aflau într-un VW Golf, în faţa maşinii procurorului au fost acroşaţi de cisternă în partea laterală dreapta spate. Arădenii au răni uşoare însă din cauza şocului suferit rămân internaţi o perioadă.

Ştire iniţială:

Plecat în vacanţa cu maşina personală, magistratul, alături de soţia, fiul şi soacra sa au murit, luni, într-un groaznic accident rutier produs în Slovenia. Soţia sa, Ioana Chiş, era angajată la Direcţiei de Dezvoltare şi Asistenţă Comunitară (DDAC) Arad şi urma să împlinească 35 de ani peste câteva zile. Fiul magistratului, mort şi el în accident, ar fi trebuit să intre în clasa I în această toamnă.

Tragedia rutieră a avut loc la ieşirea din Ljubljana (Slovenia), pe autostrada de coastă, între Logatec şi Unec, unde procurorul a tras pe dreapta, pe banda de avarie. În acel moment, şoferul unei cisterne, venit cu vetiză, s-a urcat peste autoturismul parcat de Flavius Chiş. În urma impactului, cele patru persoane din maşina magistratului nu au mai avut nicio şansă să supravieţuiască. Şoferul care a provocat moartea familiei de români a plecat de la faţa locului şi, până aseară şa închiderea ediţiei, încă era căutat de oamenii legii.
Procurorul mai avea o fată din prima căsătorie. Aceasta era în momentul accidentului alături de mama ei, prima soţie a magistratului. În accident a mai fost implicată o maşină înmatriculată în România. Fără a fi o informaţie oficială, se pare că cei doi pasageri din cea de-a doua maşină erau împreună cu familia Chiş. Bărbatul de 52 de ani şi femeia de 51 de ani au fost răniţi şi transportaţi la spitalul din Ljubljana.

accident procuror

Poliţiştii, apel către toţi martorii

Autorităţile slovene au făcut un apel la toţi cei care au văzut accidentul să se adreseze celei mai apropiate secţii de Poliţie pentru a da amănunte despre şoferul cisternei. Martorii tragediei, după cum scrie presa străină, au reuşit să-l descrie pe şoferul cisternei. Aceştia au spus că, înainte să fugă de la faţa locului, conducătorul auto şchiopăta şi că era îmbrăcat cu pantaloni albaştri şi cămaşă roşie. Autorităţile slovene, citate de site-urile de ştiri din această ţară, spun că e o chestiune de timp până când vor descoperi identitatea şoferului fugar, având în vedere că deja au luat legătura cu firma care a închiriat cisterna. Conform unor informaţii, pe banda de circulaţie pe care se afla staţionat arădeanul, era interzisă oprirea. Pe autostrăzi, pe benzile de rezervă, staţionarea, conform reglementărilor în vigoare, se poate face în situaţii de urgenţă, fiind obligatorie montarea triunghiurilor reflectorizante şi folosirea de către toţi pasagerii autovehiculului a vestelor reflectorizante.

accident procuror

FOTO Special Arad

Reprezentanţii Ministerul Afacerilor Externe (MAE) au trimis, ieri, un comunciat de presă în care anunţă că se va acorda sprijin familiei: „Informăm că autorităţile slovene au confirmat oficial cetăţenia română a celor patru persoane decedate. Marţi dimineaţă, un membru de familie a contactat Ambasada României la Ljubliana, precizând că se îndreaptă spre Slovenia”.

image

Colegii: „Este şocantă vestea”

Paginile de socializare ale prietenilor şi cunoscuţilor celor doi soţi din Arad, Flavius şi Ioana Chiş, s-au umplut de mesaje. De exemplu, Dacian Pantea, cel care le-a filmat nunta, a lăsat următoarea postare pe Facebook, plus filmuleţul de la nuntă: „Rămas bun, dragii mei miri din 2006! Viaţa este atat de urătă uneori”. Foştii colegi ai procurorului se declară şocaţi de moarte fulgerătoare şi violentă a acestuia. Aceştia spun că nu le vină să creadă că o astfel de tragedie a lovit familia Chiş, mai ales că numai cu câteva zile în urmă vorbiseră cu cel care astăzi nu mai este în viaţă. „Este şocant să primim o astfel de veste. Nu pot să mă gândesc că nu va mai veni la serviciu după vacanţă”, a spus o colegă a victimei.

Colectivul Parchetelor de pe lângă instanţele de judecată din judeţul  Arad au transmis, marţi, un anunţ de condoleanţe, în care arată că îşi exprimă „profundul regret pentru încetarea din viaţă a domnului prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, Chiş Flavius Corneliu, a soţiei şi a fiului acestuia, victime ale unui grav accident de circulaţie”. Flavius Chiş era, conform spuselor colegilor săi un om dedicat muncii şi profesiei sale, un om integru, cu un comportament iresproşabil la serviciu.
 

„Aştepta cu nerăbdare să îşi serbeze ziua de naştere”


Despre Ioana Chiş, soţia procurorului arădean, directoarea Direcţiei de Dezoltare şi Asistenă Comunitară Arad, Oana Pârvulescu, spune că era o femeie deosibită, implicată în munca pe care o desfăşura: „Suntem şocaţi de ceea ce s-a întâmplat, este o adevărată tragedie. Aici, la DDAC, lucrăm în majoritate oameni tineri, ne cunoştem bine între noi, suntem ca o familie mare. Ioana a fost un om serios, care se implica activ în acţiunile instituţiei. Suntem profund mişcaţi şi terifiaţi de tragedia care a lovit familia Chiş. Ioana abia aştepta concediul, apoi aştepta cu nerăbdare să îşi sărbătoarească ziua de naştere”, spune Oana Pârvulescu.

Vă mai recomandăm: VIDEO Cum şi-au luat adio prietenii de la prim-procurorul din Arad şi de la familia lui, morţi în tragedia din Slovenia. Nunta magistratului, postată pe Facebook

Prim-procurorul Flavius Chiş de la Arad a murit într-un groaznic accident rutier alături de copil, soţie şi soacră

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite