Viitură uriaşă în Apuseni. Comuna Ocoliş a fost măturată de ape. Se intervine pentru salvarea a 13 persoane VIDEO

0
0
Viitura pe strada principală din comuna Ocoliş
Viitura pe strada principală din comuna Ocoliş

Ca urmare a Codului Roşu meteo, în comuna Ocoliş şi Poşaga din Apuseni s-au manifestat joi fenomene meteo periculoase (ploi semnificative şi grindină).

UPDATE 21.38 Pompierii militari  intervin în localitatea Ocoliş pentru evacuarea unei femei gravide cu contracţii. Transportul acesteia se face pedestru cu ajutorul tărgilor până la drumul naţional având în vedere faptul că drumul judeţean care face legătura cu comuna a fost distrus de viitură.

Dezastrul de la Ocoliş. Viitura a izolat comuna de restul lumii. 20 de persoane şi-au părăsit locuinţele FOTO VIDEO

UPDATE 20.28 Pentru o mare parte a zonei Munţilor Apuseni a fost transmis un cod roşu meteo valabil în intervalul orar 20:10 - 21:00.

Zone vizate: Zlatna, Câmpeni, Abrud, Bistra, Baia de Arieş, Roşia Montană, Lupşa, Vidra, Albac, Sohodol, Horea, Avram Iancu, Scărişoara, Almaşu Mare, Gârda de Sus, Bucium, Arieşeni, Sălciua, Vadu Moţilor, Poşaga, Ciuruleasa, Mogoş, Poiana Vadului, Ocoliş. 

Fenomene vizate: averse torenţiale care vor depăşi 40-50 l/min, frecvente descărcări electrice, grindină, vijeli. A fost transmis mesaj Ro-Alert locuitorilor din zona afectată. La Ocoliş, doua persoane de aprox. 70 de ani rămase blocate în podul casei, casa fiind fisurată, au fost savate de către pompierii militari.

ocolis inundatii pompieri

Foto: ISU Alba

VIDEO 1

VIDEO 2

VIDEO 3

UPDATE 20:15 Potrivit ISU Alba. ca urmare a fenomenelor meteo periculoase au fost raportate următoarele efecte:

Ocoliş – aprox. 30 de case şi 1 operator economic (bar) inundate, cu 11 adulţi şi 2 copii izolaţi (în podurile construcţiilor), DJ 750G avariat şi colmatat;

Runc – alunecare de teren a afectat 1 casă;

Vidolm – 1 auto luat de apă şi 1 casă inundată;

Poşaga - 1 casă inundată, DJ750F avariat şi colmatat.

Textul iniţial: Potrivit ISU Alba, din informaţiile preliminare mai multe drumuri sunt distruse sau colmatate, preponderent în comuna Ocoliş, dar şi în Poşaga.

viitura apuseni alba

Totodată există posibilitatea ca locuitori ai celor două comune să fie rămaşi izolaţi din cauza viiturii. Potrivit reprezentanţilor ISU Alba, la acest moment nu sunt date certe cu privire la victime rezultate în urma fenomenelor meteo.

La nivelul ISU Alba, tot personalul din tură liberă a fost alertat pentru suplimentarea forţelor şi s-a deplasat spre zonele afectate astfel: 8 ofiţeri şi 41 de subofiţeri cu 10 motopompe transportabile şi 3 motopompe remorcabile, precum şi o barcă Pneumatică.

La Ocoliş, apa nu a mai avut loc în albia obişnuită şi a ieşit pe strada din centrul comunei. Salvamontiştii din Alba intervin la comuna Ocoliş  pentru salvarea unor persoane surprinse de viitură.

viitura apuseni alba

Intervenţia este condusă de către prefectul judeţului Alba, Nicolae Albu şi Inspectorul Şef al ISU Alba, Lt. Col. Ovidiu Costea. Au fost mobilizate şi SVSU ale comunelor: Ocoliş, Poşaga, Baia de Arieş şi Sălciua.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Povestea arestării celui mai căutat partizan din România. Cum s-a ascuns Ion Gavrilă Ogoranu timp de 28 de ani de Securitate FOTO VIDEO

ASF intervine în disputa pentru controlul Prebet Aiud. Trei firme acţionează ilegal pentru a prelua compania

   

VIDEO 1

VIDEO 2

VIDEO 3

Alba Iulia


Ultimele știri
Cele mai citite