Două funcționare de la Primăria Sebeș au furat peste 100.000 de lei din banii persoanelor cu handicap

0
Publicat:

Polițiști din cadrul IPJ Alba au ridicat pentru audieri două femei care au lucrat în cadrul Primăriei municipiului Sebeș și care sunt bănuite că au delapidat peste 100.000 de lei din banii destinați indemnizațiilor pentru persoane cu handicap.

Femeile au fost duse la poliție pentru audieri FOTO IPJ Alba
Femeile au fost duse la poliție pentru audieri FOTO IPJ Alba

Potrivit IPJ Alba, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeș, au efectuat miercuri, 14 septembrie, două percheziţii, una în municipiul Sebeș și una în municipiul Alba Iulia, la persoane bănuite de delapidare, fals material în înscrisuri oficiale și fals intelectual.

Perchezițiile sunt efectuate la o persoană bănuită că ar fi delapidat fonduri destinate persoanelor asistate social și la o alta, care ar fi încercat să acopere fapta acesteia, atestând, în fals, faptul că sumele au fost predate beneficiarilor de drept.

„Din cercetări a reieșit că, în perioada 2019 – 2022, o femeie, din Sebeș, în calitate de funcționar în cadrul unei instituții publice, din municipiul Sebeș, și-ar fi însușit 13.000 de lei, falsificând, pe statele de plată, semnăturile a 3 persoane beneficiare ale ajutoarelor de urgență și indemnizațiilor de handicap și ar fi folosit, în interes personal, 104.376 de lei, proveniți din casieria instituției, reprezentând același tip de ajutoare sociale”, a transmis IPJ Alba.

Pentru a-i acoperi faptele, o altă funcționară a aceleiași instituții ar fi atestat, în mod nereal, în evidențele instituției, faptul că ajutoarele și indemnizațiile au fost remise beneficiarilor. Cele două femei au fost șef serviciu, iar cealaltă inspector în cadrul Primăriei Sebeș. În prezent acestea nu mai sunt angajate ale Primăriei, iar o parte din banii sustrași au fost returnați.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite