Zeci de gospodării, afectate de inundaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de locuinţe au fost afectate, vineri, de ploile care au pus stăpânire pe mai multe judeţe din ţară. În Dâmboviţa şi Argeş zeci de curţi au fost inundate, iar apa a ajuns în casele oamenilor. La Constanţa, unde ieri a fost emisă o avertizare de Cod roşu, vântul şi ploaia au făcut prăpăd pe plajă.

În judeţul Argeş, zeci de gospodării au fost afectate de inundaţii după ce şanţurile de scurgere nu au mai putut face faţă ploilor. Oamenii au fost ajutaţi de pompieri pentru a-şi scoate apa din case. 

„Grădinile oamenilor sunt pline de apă. În unele locuri în grădină, apa este adâncă şi de 30 de centimetri”, a precizat un localnic din Argeş, citat de digi24.ro. 

Şi în judeţul Dâmboviţa au existat case inundate, 80 de gospodării din comuna Răscăieţi fiind afectate. Localnicii au precizat că de vină pentru acest lucru ar fi un canal de scurgere înfundat şi pentru refacerea căruia nu ar exista bani.

„De fiecare dată când ploua mai tare, pârâul Holboca iese din matcă şi inundă aceste case care au fost construite de zeci de ani pe cursul acestui pârâu. Avem discuţii la Consiliul Judeţean şi la Prefectură. Există un canal construit în anii 90 care nu a respectat, la acea vreme cotele de nivel şi din cauza aceasta, apa o ia tot pe vadul vechi. Noi nu putem să facem măsurătorile necesare pentru un proiect. Situaţia din această vară nu ne-a permis să intrăm pe cursul acestui canal pentru a face măsurătorile necesare pentru proiect”, a declarat primarul comunei Răscăieţi, Iulian Buibăr.

Turiştii care au vrut să îşi petreacă weekend-ul la mare au fost nevoiţi să stea la adăpost după ce litoralul românesc a fost ieri, timp de opt ore, sub Cod roşu de inundaţii.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite