Tanczos Barna nu intenţionează implementarea programului „Rabla” pentru biciclete: Mersul pe bicicletă nu depinde neapărat de bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Mediului, Tánczos Barna, afirmă că mersul pe bicicletă este o activitate care trebuie încurajată. FOTO Facebook
Ministrul Mediului, Tánczos Barna, afirmă că mersul pe bicicletă este o activitate care trebuie încurajată. FOTO Facebook

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, afirmă că mersul pe bicicletă este o activitate care trebuie încurajată, dar că nu are în plan implementarea unui program Rabla pentru achiziţionarea de biciclete. „Mersul pe bicicletă este o cultură şi nu depinde neapărat de bani. Depinde de atitudinea personală a fiecăruia, de modul de viaţă şi de acţiunea prin care putem să reducem poluarea”, consideră ministrul.

Întrebat duminică, în emisiunea Insider Politic de la Prima Tv, dacă ar susţine un program de tipul celui denumit „Rabla” şi pentru cumpărarea de biciclete, ministrul a răspuns că „este nevoie de susţinere pentru mersul pe bicicletă, dar achiziţionarea bicicletei nu depinde neapărat de un program Rabla, nu depinde neapărat de o finanţare din partea statului, bicicletele nu sunt mijloace de deplasare foarte scumpe”.

„Mersul pe bicicletă este o cultură şi nu depinde neapărat de bani. Depinde de atitudinea personală a fiecăruia, de modul de viaţă şi de acţiunea prin care pute să reducem poluarea”, a mai afirmat Tánczos Barna. 

Ministrul a mărturisit că obişnuieşte să meargă cu trotineta pe pistele de bicicletă din Capitală şi că a constatat că acestea nu sunt folosite, pentru că sunt foarte scurte.

„Primăria trebuie să vină şi să schimbe faţa oraşului şi în  Bucureşti, şi în alte zone şi că construiască noi piste de bicicletă pentru a crea infrastructura necesară de a creşte alternativele de deplasare. Este nevoie în acelaşi timp, de piste biciclete în afara oraşelor, care să lege comunităţi, care să lege oraşe, sate între ele şi aici Ministerul Mediului are deja în derulare un program prin AFM de susţinere a construirii pistelor de biciclete”, a adăugat ministrul.

Conform ministrului, în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este prevăzut un proiect derulat de Ministerul Dezvoltării care intenţionează construirea unei „autostrăzi” EuroVelo care va conecta România la infrastructura europeană destinată deplasării cu bicicleta.

SocietatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite