Sezonul de gripă, unul blând datorită temperaturilor neobişnuite din această perioadă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vaccinul antigripal lipseşte din cabinetele medicilor de familie Foto

Spre deosebire de anii precedenţi, gripa nu face ravagii în acest sezon. Deşi medicii diagnostichează infecţii respiratorii, pneumonii şi răceli puternice, doar 30 de cazuri de gripă clinică au fost confirmate cu laboratorul până în prezent. Asta în condiţiile în care anul trecut erau deja diagnosticate 326 de îmbolnăviri.

Concret, în perioada 25 - 31 decembrie la nivel naţional numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinic, IACRS şi pneumonii) a fost de 47.265, cu 26,8% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămâna a sezonului precedent (64.572) şi cu 21,9% mai mic faţă de cel înregistrat în săptămâna precedentă (60.591) - situaţie datorată în principal subraportarilor din săptămâna anterioară că urmare a zilelor nelucratoare (sărbătorilor legale), arată datele publicate joi de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Cinci cazuri de infecţii respiratorii acute

În săptămâna 25-31 decembrie s-au înregistrat la nivel naţional 30 de cazuri de gripă, comparativ cu 326 de cazuri înregistrate în aceeaşi perioadă a iernii trecute. De asemenea, au fost cinci cazuri de infecţii respiratorii acute severe, cu 1 mai puţin faţă de săptămâna anterioară şi cu 7 mai puţine faţă de aceeaşi perioadă a sezonului precedent. Nu a fost comunicat niciun deces confirmat cu virus gripal. 

De la începutul sezonului de supraveghere a infecţiilor respiratorii acute, respectiv din luna octombrie, şi până la data de 31 decembrie au fost confirmate în laborator 17 cazuri de gripă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite