Program de perfecţionare pentru 60.000 de asistenţi medicali generalişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
60.000 de asistenţi medicali vor urma cursuri de formare FOTO Adevărul
60.000 de asistenţi medicali vor urma cursuri de formare FOTO Adevărul

Aproximativ 60.000 de asistenţi medicali generalişti din România, absolvenţi ai învăţământului postliceal şi ai învăţământului superior anterior datei de 1 ianuarie 2007, pot participa, începând din această toamnă, la un program de formare şi perfecţionare astfel încât să fie îndeplinite cerinţele minime prevăzute de directivele europene în vigoare.

Potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN), „cel mai important efect al acestei măsuri îl reprezintă facilitarea recunoaşterii automate a acestei calificări în statele membre ale UE, atât pe baza certificatului de revalorizare a competenţelor profesionale cât şi în baza diplomei de licenţă de asistent medical generalist”.

De asemenea, se doreşte creşterea calităţii serviciilor de îngrijire din sănătate.

Concret, programul va fi pus în aplicare de şcolle postliceale publice şi de instituţiile de învăţământ superior acreditate. În consecinţă, atât Ministerul Educaţiei Naţionale, cât şi şcolile postliceale publice de profil, instituţiile acreditate de învăţământ superior şi Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România pot accesa fonduri europene în termen de 5 ani de la implementare.

Pe aceeaşi temă:

Aproape 60.000 de absolvenţi ai învăţământului postliceal medical vor putea lucra în spaţiul european

Aproape 60.000 de absolvenţi ai cursurilor de învăţământ postliceal care au obţinut diploma de asistenţi medicali generalişti înainte de anul 2010 pot obţine recunoaşterea calificărilor profesionale în spaţiul european în urma absolvirii unui curs de revalorizare a diplomei cu durata de un an.

Peste 320 de locuri de muncă disponibile în străinătate: se caută asistenţi medicali şi poştaşi

Persoanele din judeţul Olt care nu au un loc de muncă sau vor să-şi schimbe actualul job au acum o şansă în acest sens prin oferta biroului Eures din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea  Forţei de Muncă Olt. Instituţia menţionată are disponibile un număr de 325 locuri muncă pste hotare, cele mai multe fiind în Germania.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite