Judeţ cu judeţ:Teatrul de Stat din Constanţa va purta numele actorului Jean Constantin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul mall din România declarat falimentar, Tiago, a fost vândut în urma unei licitaţii cu 30,5 milioane de euro. Aproape 500 de persoane au participat vineri seară, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, la transmisia live de la Valencia a operei „Carmen“ de Bizet. Zeci de olimpici la matematică din 12 ţări susţin, azi, examenul în cadrul Balcaniadei organizate la Băile Olăneşti. 

ALBA. Peste o sută de case din judeţ au fost avariate în urma furtunii de vineri seară. Bucăţi de gheaţă de mărimea unui ou au distrus acoperişurile caselor, maşini, şi au compromis o sută de hectare de culturi.

ARAD. Pentru a fluidiza traficul, poliţiştii de la rutieră au interzis accesul TIR-urilor pe anumite segmente de drumuri naţionale la sfârşit de săptămână. Pe DN7, între Arad şi Ilia, maşinile de tonaj greu nu pot circula între orele 6.00 şi 22.00, în zilele libere şi în sărbătorile legale.

ARGEŞ. Angajaţii Secţiei de Recuperare Neuromotorie de la Spitalul de Pediatrie din Piteşti au pierdut 60% din salariu pentru că unitatea lor este încadrată greşit, ca Secţie Balneoterapeutică. Această titulatură nu le conferă salariaţilor dreptul de a trata copiii cu probleme grave.

BACĂU. Aproape 1.900 de bebeluşi sunt expuşi la tuberculoză. În judeţ, nu mai există ser împotriva TBC de la începutul anului, iar micuţii sunt imunizaţi doar în baza donaţiilor sporadice pe care le primeşte Direcţia pentru Sănătate Publică.

BIHOR. Primul mall din România declarat falimentar, Tiago, a fost vândut în urma unei licitaţii organizate de Casa de Insolvenţă Transilvania. Centrul comercial a fost cumpărat de societatea Shopping Center Holding cu 30,5 milioane de euro.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Prima promoţie de ghizi turistici. Un grup de 14 liceeni, şcoliţi timp de şapte luni de municipalitate, îi vor ghida pe turişti prin Bistriţa. Liceenii s-au oferit voluntar să participe la cursuri şi au început să lucreze de ieri.

BOTOŞANI. Târg cu yoghini şi „aparate-minune". Sute de oameni au trecut pragul Târgului de Terapii Complementare, deschis în weekend la Casa Sindicatelor din Botoşani. Aceştia au testat acupunctura, aparate de măsurat aura şi de purificat apa şi au încercat exerciţii simple de yoga.

BRAŞOV. Cu salarii tăiate de criză, dar în condiţii mai bune. Aşa se vor întoarce la catedre, în toamnă, profesorii din municipiul Braşov. Autorităţile locale au alocat 5 milioane de lei pentru reabilitarea a 33 de grădiniţe, 14 şcoli şi 21 de licee.

BRĂILA. Poliţia i-a întocmit dosar penal lui Marius Matei (49 de ani), paznicul unei livezi din comuna Vişani, care, vineri noaptea, a tras cu o armă cu alice asupra unor tineri aflaţi la scăldat în apropierea pomilor fructiferi.

BUZĂU. Bani necuveniţi. Angajaţii Agenţiei pentru Prestaţii Sociale sunt cercetaţi de poliţie pentru neglijenţă în serviciu după ce, anul trecut, 12 mame au încasat ilegal indemnizaţii pentru creşterea copilului, în valoare totală de 176.000 de lei.

CARAŞ-SEVERIN. Bancherul de la Caransebeş care a fost suspect în cazul banilor falşi a scăpat de acuzaţia procurorilor. În timp ce Alexandru Franţ a ieşit de sub urmărirea penală, la Bihor opt persoane au fost trimise în judecată.

CĂLĂRAŞI. Copiii se pot juca în siguranţă în parc. Primăria Călăraşi a înlocuit betonul de la baza toboganelor cu nisip după ce a primit sesizări din partea părinţilor.

CLUJ. Aproape 500 de personae au participat vineri seară, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, la transmisia live a operei „Carmen" de Georges Bizet, pusă în scenă la Valencia. 100 de melomani au rămas până la sfârşit în piaţă, în ciuda ploii.

CONSTANŢA. Teatrul de Stat va purta numele lui Jean Constantin. Prefectura va da mâine avizul pentru schimbarea numelui instituţiei culturale în memoria maestrului comediei româneşti, care a debutat la teatrul din Constanţa în 1957.

COVASNA. Balul anual al copiilor adoptaţi din judeţ este organizat astăzi, la Sfântu Gheorghe. Evenimentul va reuni circa 150 de persoane, copii înfiaţi şi părinţi, cu scopul de a încuraja adopţiile.

DÂMBOVIŢA. Procurorii DIICOT au anihilat o reţea de falsificatori care a păcălit, cu 500.000 de euro, 50 de firme din judeţ. Infractorii foloseau file CEC fără acoperire. Şapte persoane au propunere de reţinere pentru 24 de ore.

DOLJ. Tânăr în comă, epuizat de muncă în Spania. Craioveanul Gabriel Midan (38 de ani) zace pe un pat de spital după ce s-a prăbuşit fără suflare în timp ce lucra ca ospătar la un restaurant din Peninsula Iberică. Bărbatul, bolnav de ulcer, muncea 10 ore pe zi.

GALAŢI. O echipă alcătuită din cinci tineri gălăţeni, studenţi la Informatică, a fost premiată la o competiţie organizată de compania producătoare de software Oracle Academy Development. Românii au participat la concurs cu un program destinat autotestării studenţilor la anumite discipline, dar care poate fi utilizat pentru orice formă de învăţământ.

GORJ. Şi-a deschis o grădină zoologică în bătătură. Nicu Lăscăteu a amenajat o zonă de agrement cu ponei, struţi, fazani şi iepuri belgieni în propria curte, la nouă kilometri de Târgu-Jiu. Nu există o taxă de intrare, iar vizitatorii plătesc cât vor. 

GIURGIU. Primăria Giurgiu îşi va reduce personalul cu 25%. Edilul Lucian Iliescu a anunţat că va renunţa la aproximativ 140 de angajaţi, fiindcă autorităţile locale nu mai au bani pentru salarii.

HARGHITA. 20 de ţări participă la Turul Ciclist al Ţinutului Secuiesc. Peste 130 de biciclişti se vor întrece la cea de-a patra ediţie a competiţiei, care va avea loc între 22 şi 25 iulie. Vor fi prezenţi sportivi din 20 de ţări.

HUNEDOARA. Un polonez în vârstă de 19 ani a fost internat la spitalul din Haţeg după ce vineri seara, aflat în drumeţie în zona Lacului Ştevia din Masivul Retezat, a alunecat într-o râpă şi şi-a fracturat piciorul.

IALOMIŢA. Concurs naţional de tenis între juniori şi seniori la Slobozia. Meciul care a ţinut ieri publicul cu sufletul la gură a fost disputat de Alexandru Gavrilovici (14 ani) şi Nicolae Năstase (55 de ani). Partida a fost câştigată de senior.

IAŞI. Primii 20 de specialişti cu diplomă în comunism. La Universitatea „Al. I. Cuza" din Iaşi a avut loc ieri cursul de absolvire a primei promoţii de la modulul de master „Istoria Comunismului Românesc".

ILFOV. Un avion al companiei low-cost EasyJet, care avea ca destinaţie Milano şi care a decolat ieri de pe Aeroportul „Henri Coandă", s-a întors la sol după 25 de minute. O pasăre a intrat într-unul dintre motoarele aeronavei în care se aflau 149 de pasageri.

MARAMUREŞ. Consilierii locali din Baia Mare au hotărât ca referendumul pentru interzicerea utilizării cianurilor în prelucrarea metalelor pe raza oraşului să aibă loc la 25 iulie în loc de 1 august, când majoritatea băimărenilor sunt în concediu.

MEHEDINŢI. Localnicii din satul Cordun păşesc în propria curte cu teamă să nu se curenteze. O furtună a smuls, în urmă cu cinci zile, mai mulţi stâlpi de electricitate şi i-a aruncat în grădinile lor. Deşi oamenii spun că au sesizat avaria, stâlpii nu au fost deconectaţi de la reţeaua de curent. Reprezentanţii CEZ susţin însă că despre situaţia de la Cordun au fost anunţaţi abia vineri.

MUREŞ. Maghiarii sunt împotriva biroului europalamentarului extremist maghiar Szegedi Csanad, deschis la Târgu-Mures. Peste 1.000 de persoane din România şi din Ungaria au semnat o petiţie prin care resping ideea lui Csanad de a contesta graniţele actuale ale României.

NEAMŢ. Scutere cu girofar pentru poliţiştii comunitari. Poliţiştii vor ieşi, de mâine, în patrulare pe străzile din Piatra Neamţ călare pe trei scutere. Vehiculele au costat mai puţin de 3.000 de euro şi prind maximum 40 de kilometri pe oră.

OLT. Apa de la robinet, izvor de amoniu şi rugină. Din cauza ţevilor vechi de 100 de ani, locuitorii din Slatina beau apă cu o concentraţie de substanţe nocive de şase ori mai mare decât limita admisă.

PRAHOVA. Evitaţi aglomeraţia de pe Centura de Vest a Ploieştiului, pe traseul Bucureşti - Braşov! Poliţiştii recomandă folosirea centurii de Est din cauza restricţiilor de circulaţie impuse pentru efectuarea lucrărilor la podul de la Tătărani.

SATU MARE. 250 de concurenţi din toată ţara au participat, ieri, la proba de atletism a Jocurilor Naţionale Special Olympics 2010. Competiţia are loc până mâine, la Satu Mare.

SĂLAJ. La singurul cinematograf din Zalău rulează filme cu sala goală. Numărul maxim de spectatori prezenţi la un film a fost de 85, dar au fost proiecţii şi cu numai 11 persoane în sală.

SIBIU. Prichindeii din Sibiu sunt invitaţi astăzi în „Orăşelul Copiilor", special amenajat pentru ei în Parcul Sub Arini. Miniorăşelul are primărie, şcoală, spital, poliţie, biserică, piaţă, pompieri şi stadion, iar accesul micuţilor se face pe baza unui „paşaport" primit la intrare.

SUCEAVA. Cetatea de Scaun e asediată de ţânţari. Administratorii Complexului Muzeal Bucovina vor împrăştia săptămâna aceasta insecticid în parcurile din apropierea cetăţii, după ce vizitatorii s-au plâns că sunt atacaţi de roiuri de ţânţari.

TELEORMAN. Dunărea, peste cota de inundaţie. Fluviul a ajuns la 613 centimetri în portul Turnu Măgurele, unde cota de inundaţie a fost depăşită cu 63 de centimetri. Comitetele pentru situaţii de urgenţă din zonă sunt în alertă.

TIMIŞ. Grigore Cartianu şi-a lansat ieri, la Timişoara, cartea „Sfârşitul Ceauşeştilor",  publicaţie care a dominat topul vânzărilor la Târgul de Carte Bookfest 2010. „Librăria Adevărul" a fost gazda evenimentului.

TULCEA. Curse anulate. Zece din cele 50 de nave de croazieră care ar fi trebuit să ajungă în vară în Deltă au renunţat la această destinaţie din cauza cotelor ridicate ale Dunării.

VASLUI. Un fals doctor cerea bani „pentru un copil mort în spital". Sorin Zelaru (37 de ani) a înşelat cel puţin şapte oameni de afaceri din Vaslui, pe care îi suna recomandându-se drept „doctor Striblea" şi le cerea bani de înmormântare.

VÂLCEA. A început Balcaniada de Matematică 2010. Zeci de olimpici din 12 ţări susţin, azi, examenul din cadrul Balcaniadei la Băile Olăneşti. Rezultatele finale vor fi afişate mâine, când va avea loc şi ceremonia de premiere.

VRANCEA. Iau cu asalt CAR-ul. Numărul pensionarilor care au solicitat împrumuturi a crescut cu 10% faţă de luna trecută, ajungând la 10.000. Ei spun că astfel se pregătesc pentru încercarea de a supravieţui după micşorarea pensiilor. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite