Inspectoratul Şcolar Bucureşti deschide o anchetă după ce un ONG a acuzat profesorii de la Şcoala Specială nr. 4 de rele tratamente aplicate copiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) a anunţat, vineri, că s-a autosesizat şi desfăşoară o anchetă, după ce un ONG a acuzat profesorii de la Şcoala Specială Gimnazială nr. 4 de rele tratamente aplicate copiilor cu dizabilităţi, care ar fi daţi cu capul de pereţi, trântiţi, traşi de păr, lăsaţi nesupravegheaţi la ore sau ţinuţi dezbrăcaţi în şcoală.

Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi a sesizat în acest caz Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, Avocatul Poporului şi Autoritatea Naţională Pentru Protectia Drepturilor Copilului, ataşând înscrisuri, dar şi probe video în care un profesor descrie cum îi bate pe copii, potrivit News.ro.

Reprezentanţii ISMB au precizat că, în acest moment, nu există nicio reclamaţie depusă de vreun părinte în legătură cu eventuale abuzuri comise de cadrele didactice de la Şcoala Specială Gimnazială nr. 4.

Ei au arătat, însă, că o astfel de reclamaţie a existat în urmă cu două luni.

„Există o echipă de cercetare trimisă de ISMB, inspectorii şcolari desemnaţi discută cu toate părţile implicate, cadrele didactice, părinţi, conducere, verifică documnete, aspecte, dovezi care se pot cumula“, au spus reprezentanţii inspectoratului şcolar.

Reprezentanţii ONG-ului e pereţi, trântiţi pe jos, traşi de păr, lăsaţi nesupravegheaţi la ore, ţinuţi dezbrăcaţi în şcoală, totul desfăşurându-se ”în spatele uşilor închise”, aşa cum declară unul dintre profesorii şcolii în cauză.

Directoarea Şcolii Speciale nr. 4: Verificăm declaraţiile profesorului

Directoarea Şcolii Speciale Gimnaziale nr. 4 din Capitală, Polina Hristu, a declarat, vineri, că afirmaţiile profesorului care povesteşte într-o înregistrare video realizată de paznicul unităţii de învăţământ despre modul în care sunt bătuţi copiii cu dizabilităţi, vor fi verificate din punct de vedere disciplinar. Cadrul didactic respinge acuzaţiile, spunând că nu "i-a atins” pe copii, la momentul în care a fost realizată filmarea fiind doar "mâhnit”, pentru că unul dintre copii îi stricase calculatorul şi fusese zgâriat şi muşcat.

"Domnul profesor care apare în înregistrare a făcut nişte acuzaţii care urmează să fie verificate din punct de vedere disciplinar”, a declarat Polina Hristu, directoarea Şcolii Gimnaziale Speciale nr. 4, când a fost întrebată ce măsuri vor fi luate împotriva cadrului didactic.

La rândul său, Maria Manea, inspector din cadrul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, a spus că anumite imagini care au apărut în media în legătură cu acest  subiect nu sunt din unitatea de învăţământ.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite