Dan Tudorache, Sectorul 1: Mii de elevi vor beneficia gratuit de o masă caldă şi de ajutor la teme în viitorul an şcolar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 2700 de elevi din 18 unităţi de învăţământ vor fi înscrişi la after-school în viitorul an şcolar. Aceştia vor beneficia de o masă caldă şi de ajutor la teme prin intermediul unor programe finanţate de la bugetul local. Activitatea se va desfăşura în fiecare zi, de luni până vineri, după programul obligatoriu de şcoală, în intervalul orar 12:00 - 17:00.

Consiliul Local  a aprobat, în şedinţa  de marţi, patru programe destinate elevilor din Sectorul 1. Este vorba de programele „Educaţie pentru Viaţă”,„Masă caldă la semiinternat în anul şcolar 2019-2020 la Şcoala 'Pia Brătianu' ”, „Masă caldă gratuită pentru elevii de la Colegiul Tehnic 'Dinicu Golescu' " şi „Pregăteşte-te astăzi pentru a fi primul mâine", informează agerpres.ro. 

Programul „Educaţie pentru Viaţă” este cel mai important program complementar activităţii şcolare adoptat astăzi de Consiliul Local, acesta fiind destinat elevilor din învăţământul preuniversitar de stat din ciclul primar şi gimnazial. Beneficiarii Programului "Educaţie pentru Viaţă" vor fi împărţiţi în două categorii, în funcţie de necesitatea fiecărei unităţi şcolare înscrise în program.

În prima categorie, vor fi înscrişi un număr de 2.742 de elevi din 18 unităţi de învăţământ preuniversitar de stat,care vor beneficia de after-school în anul şcolar viitor.

Unităţile de învăţământ din Sectorul 1 care vor avea sistemul şcoală după şcoală sunt următoarele: Şcoala Gimnazială nr.162, Şcoala Gimnazială nr.183, Şcoala Gimnazială nr.178, Şcoala Gimnazială nr.184, Şcoala Gimnazială "Nicolae Grigorescu", Şcoala Gimnazială „Sfinţii Voievozi", Şcoala Gimnazială nr.5, Şcoala Gimnazială nr.13, Şcoala Gimnazială nr.192, Şcoala Gimnazială „Geo Bogza", Şcoala Gimnazială „Petre Ispirescu", Şcoala Gimnazială „Vasile Alecsandri", Şcoala Gimnazială nr.181, Şcoala Gimnazială „Alexandru Costescu", Şcoala Gimnazială „Elena Văcărescu", Şcoala Gimnazială „Sfântul Nicolae", Şcoala Gimnazială „Uruguay" şi Liceul Teoretic Bulgar „Hristo Botev".

Elevii vor beneficia după orele de curs de masă caldă, un program interactiv de petrecere a timpului liber, precum şi de asistenţă de specialitate în realizarea temelor pentru acasă, costul programului fiind asigurat integral de la bugetul local al Sectorului 1. Activitatea se va derula în fiecare zi, de luni până vineri, după programul obligatoriu de şcoală, în intervalul orar 12:00 - 17:00.

„În Sectorul 1 avem şcoli de prestigiu, dotate cu tot ceea ce este necesar pentru un sistem educaţional de calitate, elevi bine pregătiţi şi profesori dedicaţi meseriei de dascăl. Programul „Educaţie pentru Viaţă”, gratuit pentru părinţi, este unul dintre cele mai importante programe complementare activităţii şcolare pe care le derulăm în Sectorul 1. El reprezintă un gest de normalitate din partea comunităţii locale prin care venim atât în sprijinul părinţilor care nu au cu cine să-şi lase copiii după orele de curs, cât şi al elevilor cărora le asigurăm gratuit o masă caldă şi îndrumare din partea unui profesor specializat pentru a-şi face temele încă de la şcoală", afirmă Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

În cea de-a doua categorie de beneficiari ai programului „Educaţie pentru Viaţă", vor fi înscrişi un număr de 135 de elevi din trei unităţi de învăţământ. Aceştia frecventează şcoli care dispun de semiinternat şi vor beneficia de o masă caldă pe zi. Este vorba despre Şcoala Gimnazială „Nicolae Grigorescu", Şcoala Gimnazială nr.5 şi Şcoala Gimnazială „Eugen Barbu".

Masă caldă gratuită şi pentru elevii de la Colegiul Tehnic Dinicu Golescu şi de la Şcoala Gimnazială „Pia Brătianu"

Tot în şedinţa de astăzi consilierii locali au aprobat două hotărâri privind implementarea programului „Masă caldă la semiinternat în anul şcolar 2019-2020 la Şcoala 'Pia Brătianu' " pentru elevii înscrişi în ciclul primar şi „Masă caldă gratuită pentru elevii de la Colegiul Tehnic 'Dinicu Golescu' ". De aceste programe, finanţate integral de la bugetul local al Sectorului 1, vor beneficia 180 de elevi de la Şcoala "Pia Brătianu" şi 100 de elevi de la Colegiul Tehnic Dinicu Golescu.

Aceste programe au ca obiective, pe de o parte, formarea unui comportament alimentar sănătos în rândul elevilor şi promovarea unui stil de viaţă sănătos prin oferirea unui program de servire a mesei în mod regulat şi punerea la dispoziţie a unor alimente de calitate, iar pe de altă parte reducerea abandonului şcolar şi ameliorarea rezultatelor şcolare ale elevilor cu posibilităţi materiale reduse.

Consilierii Locali au aprobat în şedinţa de astăzi şi proiectul „Pregăteşte-te astăzi pentru a fi primul mâine" de care vor beneficia în viitorul an şcolar 220 de elevi de la Liceul Teoretic "Constantin Brâncoveanu". Acest proiect complementar activităţii şcolare, finanţat integral de la bugetul local al Sectorului 1 a fost implementat la cererea părinţilor şi a elevilor majori din cadrul liceului. Prin intermediul său elevilor le va fi asigurată, după orele de curs, o pregătire suplimentară pentru creşterea performanţelor şcolare şi pentru pregătirea examenelor naţionale precum şi o masă caldă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite