Contractul prin care mai multe spitale din Bucureşti şi din ţară vor fi echipate cu aparatură de ultimă generaţie, semnat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În afară de computere tomograf, vor fi achiziţionate şi aparate RMN FOTO Adevărul
În afară de computere tomograf, vor fi achiziţionate şi aparate RMN FOTO Adevărul

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog şi premierul Mihai Tudose au semnat, marţi, la Palatul Victoria, contractul prin care în următoarele săptămâni, unităţi sanitare din ţară vor beneficia de aparatură de ultimă generaţie pentru investigaţii: RMN-uri şi computere tomograf.

„Îndeplinim astăzi una din promisiunile din programul de guvernare, prin care ne asigurăm că fiecare spital are la dispoziţie un computer tomograf şi un RMN”, a spus ministrul Sănătăţii, Florian Bodog. 

Concret, este vorba de achiziţia unui număr de 14 echipamente Computer Tomograf (CT) şi 24 aparate de Rezonanţă Magnetică (RMN) cu care vor fi dotate mai multe spitale judeţene de urgenţă şi din Bucureşti.

Totodată, vor fi achiziţionate şi 21 de sisteme informatice PACS (tehnologie medicală de imagistică utilizată pentru stocarea, recuperarea, prezentarea şi partajarea imaginilor produse prin radiografie, scanare CT, RMN etc), mai arată Ministerul Sănătăţii. 

Ce mai prevede acordul cu Banca Mondială

Acordul de împrumut încheiat cu Banca Mondială, în valoare totală de 250 de milioane euro, accesat în anul 2014, a fost deblocat, fondurile începând să fie accesate după 2017.

Pe lângă achiziţia de echipamente de imagistică, acordul cu Banca Mondială mai prevede şi construcţia de secţii noi ATI şi UPU, Centre de mari arşi, blocuri operatorii şi reabilitarea centrelor existente pentru diverse specialităţi, precum şi achiziţii de echipamente necesare în secţiile de ATI, UPU, blocuri operatorii, paliaţie, imagistică, radioterapie şi screening afecţiuni oncologice.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite