Comisar european, despre rata scăzută de vaccinare: O barieră în calea redresării depline a României şi a UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Thierry Breton: Odată cu venirea iernii, rata scăzută de vaccinare pune în pericol sănătatea cetăţenilor români de toate vârstele şi categoriile sociale FOTO EPA-EFE
Thierry Breton: Odată cu venirea iernii, rata scăzută de vaccinare pune în pericol sănătatea cetăţenilor români de toate vârstele şi categoriile sociale FOTO EPA-EFE

Comisarul european Thierry Breton va veni joi la Bucureşti pentru a discuta cu liderii politici despre situaţia îngrijorătoare generată de COVID-19. Acesta consideră că rata scăzută de vaccinare pune în pericol sănătatea românilor şi este "o barieră în calea redresării depline a României şi a Uniunii Europene în ansamblu".

"Este important pentru mine să vin, personal, la Bucureşti pentru a discuta cu liderii politici din România în mod special despre situaţia îngrijorătoare generată de COVID-19

Odată cu venirea iernii, rata scăzută de vaccinare pune în pericol sănătatea cetăţenilor români de toate vârstele şi categoriile sociale. 

Acest risc reprezintă totodată şi o barieră în calea redresării depline a României şi a Uniunii Europene în ansamblu. 

Europa a furnizat vaccinuri sigure şi eficiente în timp record - România are tot ceea ce este necesar pentru a le folosi, a lupta împotriva reticenţei la vaccinare şi a opri răspândirea virusului. Trebuie încurajat efortul din partea tuturor părţilor interesate - Guvern, profesionişti din domeniul sănătăţii, ONG-uri şi cetăţeni - aştept cu interes aceste întâlniri productive", a declarat comisarul Thierry Breton înainte de vizită, conform unui comunicat al Comisiei Europene, conform Hotnews.ro.

Comisarul european Thierry Breton, responsabil pentru piaţa internă, se va întâlni la Bucureşti cu preşedintele Klaus Iohannis, cu miniştrii Cseke Attila şi Nicoloae Ciucă şi va participa şi la o conferinţă de presă cu Raed Arafat şi cu coordonatorul campaniei de vaccinare (CNCAV), Valeriu Gheorghiţă.

Coordonatorul CNCAV, Valeriu Gheorghiţă, a declarat marţi că în România rata de vaccinare este de circa 46,6% cu cel puţin o doză şi că suntem la o diferenţă de aproximativ 15% faţă de ce se întâmplă la nivel european.

"De la debutul campaniei de vaccinare, din 27 decembrie 2020, şi până pe 15 noiembrie, în România au fost vaccinate cu cel puţin o doză 7,48 de milioane de persoane şi cu doză completă - 6,89 de milioane de persoane. Ce reprezintă acest lucru? Reprezintă circa 46,6% din populaţia adultă rată de acoperire vaccinală cu cel puţin o doză din populaţia de peste 18 ani, reprezintă 44,3% din populaţia eligibilă de peste 12 ani şi reprezintă aproximativ 39% din populaţia totală a României rezidentă, de circa 19,3 milioane de locuitori. De asemenea, aşa cum am anunţat, sunt circa 1,2 milioane de persoane care au primit deja şi doza booster, doza de rapel. Menţionez că la nivel european rata de vaccinare este de circa 61% cu cel puţin o doză şi circa 57-58% cu schemă completă. Practic suntem la o diferenţă de aproximativ 15% faţă de ce se întâmplă la nivel european", a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite