Prognoza meteo pentru marți, 23 mai. Temperaturi mai mari decât ar fi normal. Unde vor fi ploi torențiale

0
Publicat:

Marți, vremea se încălzește în toată țara. Temperaturile vor fi mai mari decât cele normale pentru această preioadă, însă ploile torențiale își vor face simțiă prezența în unele zone ale țării.

Temperaturile vor fi mai mari decât cele normale pentru această preioadă FOTO Arhivă
Temperaturile vor fi mai mari decât cele normale pentru această preioadă FOTO Arhivă

Vremea de marți, 23 mai, va fi uşor mai caldă decât în mod normal, pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate. Vor exista averse cu caracter torenţial, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, în special după-amiaza şi seara: local în Banat, Crişana, Oltenia, Dobrogea, estul Munteniei, la munte şi izolat în celelalte regiuni.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20 şi 28 de grade, iar cele minime între 6 şi 16 grade, cu valori mai scăzute în depresiunile Carpaţilor Orientali, până spre 2 grade.

Vreme mai caldă, dar însoțită de ploi

În zonele de vest, instabilitatea crește treptat. În a doua parte a zilei sunt așteptate ploi torențiale. Există mari șanse de descărcări electrice și căderi de grindină și vijelii. În sudul țării, temperaturile ajung până la 28 de grade Celsius.

În Dobrogea și Bărăgan, dimineața începe cu soare, însă spre după-amiază, în special Dobrogei, vor fi înnorări și averse. Temperaturile rămân la valori similare cu cele de luni.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei vremea va fi, de asemenea, caldă, cu posibilități de ploaie, înspre seară. Maxima înregistrată va fi de 27 de grade Celsius.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, nu prea sunt șanse de ploaie. Vremea va fi însorită în cea mai mare parte a zilei, iar temperaturile înregistrare vor fi în creștere, comparativ cu ziua de luni, ajungând până la 26 de grade Celsius. La fel și în nordul Transilvaniei și în Maramureș.

În Oltenia se vor înregistra tot 26 de grade, dar și aici ploile torențiale vor apărea în cea de-a doua parte a zilei, însoțite de tunete și fulgere și, posibil, căderi de grindină și vijelii.

În București, cer senin și temperaturi ridicate. Maxima ajunge la 28 de grade Celsius, pe timpul zilei și coboară la 14 grade Celsius, pe timp de noapte.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite