Cod portocaliu de viituri pe râuri din Caraş-Severin şi Timiş: posibile depășiri ale cotelor de inundații

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis o avertizare Cod portocaliu de viituri, valabilă până duminică la prânz pe râurile din bazinele hidrografice: Bistra, Pogăniș și Bârzava, în judeţele Caraş-Severin şi Timiş.

Viituri. FOTO Gaby Henning
Viituri. FOTO Gaby Henning

Averizarea Cod portocaliu a Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), este valabilă pentru duminică  2 aprilie, până la ora 12.

„Ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE  pe râurile din bazinele hidrografice: Bistra, Pogăniș – bazin amonte Ac. Cadar Duboz (afluenți ai râului Timiș) – județul Caraș-Severin și Bârzava – județele: Caraș-Severin și Timiș”, arată avertizarea Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice: Tău (afluent al râului Pogăniș), râul Bârzava – sector aval S.H. Moniom.

„În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice. Se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu <<Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomene hidrometeorologice periculoase având ca efect producerea de inundaţii, secetă hidrologică precum şi incidente/accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale ale cursurilor de apă şi poluări marine în zona costieră>>”, arată  INHGA

MeteoPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite