Alertă meteo: se anunță vreme de coșmar. Avertismentul meteorologilor despre ce ne așteaptă

0
Publicat:

Un val puternic de căldură topește România în această săptămână. Meteorologii au emis o alertă de caniculă și disconfort termic ridicat pentru toată țara. Luni, 10 iulie, valul de căldură și canicula vor cuprinde Banatul și Oltenia, extinzându-se treptat și în celelalte regiuni.

Căldură sufocantă în România FOTO Adevărul
Căldură sufocantă în România FOTO Adevărul

Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM)Av, "luni, valul de căldură și canicula vor cuprinde Banatul și Oltenia, iar în zilele următoare se vor extinde și în Muntenia, Dobrogea, sudul și centrul Moldovei, Transilvania și Crișana. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 34 și 37 de grade și disconfortul termic se va accentua în special în zonele de câmpie, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități".

Avertizarea meteo este valabilă de luni, 10 iulie, până vineri, 14 iulie, inclusiv.

Averse și descărcări electrice

Luni, 10 iulie, conform Administrației Naționalee de Meteorologiee (ANM), vremea va continua să se încălzească și va fi călduroasă în majoritatea zonelor, iar disconfortul termic va fi în creștere în sud-vestul țării, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va putea atinge izolat pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și pe arii restrânse averse slabe și descărcări electrice – după-amiaza în zona Carpaților Orientali și în jumătatea estică a Carpaților Meridionali, precum și în nord-estul Munteniei, iar în a doua parte a nopții posibil în regiunile nord-vestice și centrale. Vântul va sufla moderat, local cu ușoare intensificări pe parcursul zilei, iar noaptea va slăbi în intensitate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 27 și 34 grade Celsius, iar cele minime se vor încadra între 12 și 22 grade Celsius, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei spre 8 grade Celsius.

În București, temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 33 grade Celsius, iar cea minimă va fi cuprinsă între 16 și 18 grade Celsius. Cerul va fi variabil, mai mult senin în prima parte a zilei și noaptea, iar vântul va sufla slab și moderat.  

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite