UPDATE Procesul în care medicul Brădişteanu este acuzat de favorizarea lui Năstase s-a amânat pentru 24 aprilie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicul Şerban Brădişteanu este cel care l-a supravegheat pe Adrian Năstase după ce acesta ar fi încercat să se sinucidă FOTO Adevărul
Medicul Şerban Brădişteanu este cel care l-a supravegheat pe Adrian Năstase după ce acesta ar fi încercat să se sinucidă FOTO Adevărul

Curtea Supremă a judecat miercuri primul termen din dosarul în care medicul Şerban Brădişteanu este acuzat de favorizarea infractorului.  El este acuzat că ar fi prelungit, fără motiv, durata de internare a lui Adrian Năstase pentru a împiedica încarcerarea acestuia. Magistraţii au decis amânarea termenului pentru 24 martie.

UPDATE: Magistraţii Curţii Supreme au amânat pentru 24 aprilie termenul din dosarul în care medicul Brădişeanu este acuzat că l-ar fi favorizat pe Adrian Năstase şi a împiedicat arestarea acestuia.

Termenul a fost amânat pentru ca medicul să îşi poată angaja un avocat.


Procurorii susţin că, după tentativa de sinucidere a lui Adrian Năstase, Brădişteanu ar fi încercat să îngreuneze punerea în executare a pedepsei la care a fost condamnat fostul premier, prin internarea acestuia în cadrul secţiei pe care o conduce la Spitalul Floreasca.

Şerban Brădişteanu este aşteptat în faţa magistraţilor pentru a da răspunsuri în legătură cu fapte comise în urmă cu peste 8 luni când Adrian Năstase a ajuns la Spitalul Floreasca în urma tentativei de suicid. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) îl cauză pe medic că l-ar fi ţinut mai multe zile în spital pe Adrian Năstase şi că a preluat controlul asupra acestuia. Anchetatorii mai cred că medicul a acţionat în această manieră pentru ca pacientul să nu ajungă la Penitenciarul Jilava.

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Şerban Brădişteanu, medic şef secţie la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca Bucureşti, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de favorizare a infractorului, infracţiune în legătură directă cu infracţiunile asimilate infracţiunilor de corupţie şi prevăzută în Legea 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie”, se arăta într-un comunicat emis de DNA.

„Inculpatul Brădişteanu Şerban Alexandru, prin atitudinea sa, a încercat zădărnicirea punerii în executare a mandatului de executare a pedepsei privindu-l pe Năstase Adrian. Concret, inculpatul Brădişteanu Şerban Alexandru şi-a folosit prerogativele sale de medic specialist chirurgie cardio vasculară şi şi-a asumat internarea lui Adrian Năstase în cadrul secţiei pe care o conducea deşi diagnosticul medical nu impunea internarea în cadrul acestei secţii iar primele intervenţii medicale au fost realizate de către un alt medic dintr-o altă secţie. În continuare, deşi nu a făcut nicio menţiune cu privire la necesitatea unei intervenţii chirurgicale cardio – vasculare în fişa medicală a persoanei condamnate, inculpatul Brădişteanu Şerban Alexandru şi-a arogat fără drept calitatea de a emite opiniile oficiale ale spitalului, a preluat controlul asupra comunicării publice şi a transmis că persoana condamnată are şi alte afecţiuni medicale, care, în realitate, erau secundare celor urgente gestionate deja de un alt medic”, au precizat procurorii în rechizitoriul întocmit pentru această cauză.

De asemenea, Brădişteanu este acuzat că ar fi evitat să comunice oficial reprezentanţilor poliţiei starea de sănătate a lui Năstase, evitând astfel să spună dacă acesta poate fi încarcerat sau nu. 

Procurorii susţin că medicul ar fi vrut prin aceste metode să prelungească durata de spitalizare a fostului premier şi să amâne transferul la închisisoare. 

„La data de 26 iunie 2012, Tribunalul Bucureşti, ca instanţă de executare, a stabilit că situaţia persoanei condamnate Năstase Adrian de a se afla internat la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca Bucureşti nu împiedică cu nimic punerea în aplicare a mandatului de executare a pedepsei, lucru care s-a realizat în aceeaşi zi”, au mai scris procurorii în rechizitoriu prin care este trimis în judecată Brădişteanu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite