UPDATE Florin Cioabă, mutat la un alt spital din Antalya. Medicii îi vor monta un dispozitiv care să-i ajute inima să pompeze sânge

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Starea lui Florin Cioabă este uşor ameliorată după reconfigurarea tratamentului, acesta continuând până la reechilibrarea necesară pentru a putea fi adus în ţară, au declarat vineri surse apropiate familiei, citate de Mediafax. De asemenea, acesta ar fi fost mutat la un alt spital, tot din Antalya.

UPDATE Medicii de la spitalul Akdeniz Üniversitesi din Antalya îi montează, vineri seară, lui Florin Cioabă, aflat în stare gravă după ce a suferit un preinfarct, un dispozitiv de asistare circulatorie, care să-i ajute inima să pompeze sânge, au declarat surse apropiate familiei pentru Mediafax.

Procedura a început la ora 18.00, durează aproximativ patru ore şi este extrem de riscantă, au mai spus sursele citate.

Florin Cioabă, ţinut în viaţă cu ajutorul aparatelor, a fost transferat, vineri, de la spitalul Anadolu din Antalya la spitalul Akdeniz Üniversitesi din aceeaşi provincie a Turciei, au declarat anterior aceleaşi surse.

UPDATE Florin Cioabă ar fi fost transferat, vineri, de la spitalul Anadolu din Antalya la spitalul Akdeniz Üniversitesi din aceeaşi provincie a Turciei, au declarat apropiaţi ai familiei, citaţi de Mediafax.

Aceleaşi surse declaraseră anterior că starea lui Florin Cioabă este uşor ameliorată după reconfigurarea tratamentului, acesta continuând până la reechilibrarea necesară pentru a putea fi adus în ţară.

Potrivit surselor citate, chirurgul Şerban Brădişteanu a luat legătura, vineri, cu medicii spitalului din Antalya unde se află internat autointitulatul rege al romilor, care i-au transmis rezultatele ultimelor investigaţii şi evoluţia stării acestuia.


„Starea lui este uşor ameliorată. Tensiunea i-a crescut, continuă cu tratamentul prescris de doctorul Brădişteanu până la reechilibrare, astfel încât să poată fi adus în România”, au spus aceleaşi surse, citate de Mediafax.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii (MS) au informat, încă de la bun început instituţia a fost în legătură atât cu familia lui Florin Cioabă, cât şi cu Secţia Consulară a Ambasadei României în Turcia, care a facilitat legătura cu spitalul din Antalya prin translatorul pus la dispoziţia familiei.

Avion SMURD pentru Cioabă, în caz de nevoie

De asemenea, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au obţinut informaţii despre starea lui Florin Cioabă de la medicii din spitalul din Antalya şi, ulterior, au ţinut legătura permanent cu doctorul Şerban Brădişteanu, care se afla la unitatea medicală unde este internat acesta, pentru a vedea care este situaţia medicală şi pentru a sprijini, din punct de vedere medical, familia, în caz de nevoie.

„La momentul actual, decizia medicală este ca, până la stabilizarea stării de sănătate a pacientului, acesta să rămână internat în spitalul din Antalya, urmând ca situaţia să fie reevaluată zilnic”, a precizat MS.

În cazul în care va fi nevoie de transferul lui Florin Cioabă în România, Ministerul Sănătăţii, în colaborare cu Ministerul Afacerilor Interne, urmează să pună la dispoziţie un avion SMURD.

Costul transportului, respectiv al combustibilului şi al taxei de aterizare, va fi suportat de către familia lui Florin Cioabă, au mai spus reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Medicul Şerban Brădişteanu a declarat, joi, că Florin Cioabă nu are o leziune cerebrală ireversibilă, dar starea lui este gravă, circulaţia spre creier a fost afectată din cauza infarctului, capacitatea de contracţie a inimii este redusă şi sunt afectaţi rinichii, având nevoie de suport renal.

Brădişteanu: „Vorbim despre şansele de a rămâne în viaţă, nu de recuperare!”

Şerban Brădişteanu a spus, pe Aeroportul "Henri Coandă", la revenirea în ţară după ce a fost în Antalya pentru a-l evalua pe autointitulatul rege al romilor, Florin Cioabă, că în prezent se vorbeşte despre şansele acestuia de a rămâne în viaţă, starea lui fiind gravă.

„Starea lui Cioabă este foarte gravă, în acest moment vorbim de şansele de a rămâne în viaţă, nu de recuperare”, a precizat medicul.

Şerban Brădişteanu a mai spus că circulaţia spre creier a fost afectată din cauza infarctului, dar nu se poate vorbi de leziuni cerebrale ireversibile, ci de „stupoare cerebrală”. De asemenea, capacitatea de contracţie a inimii este redusă, dar Florin Cioabă recuperează zilnic, iar infarctul i-a afectat şi rinichii, fiind instalat un sistem de suport renal.

Medicul a adăugat că intervenţia promptă şi profesionalismul medicilor din Turcia au făcut ca Florin Cioabă să înceapă să recupereze după infarct, dar starea lui rămâne în continuare foarte gravă.

Vă mai recomandăm: 

VIDEO-FOTO Acasă la familia Cioabă. Tablouri de familie, mobilă clasică şi acvarii uriaşe cu peşti exotici

VIDEO Dorin Cioabă, fiul regelui romilor, s-a făcut mediator cu acte în regulă. Primele două cazuri au fost mediate astăzi la Sibiu

Florin Cioabă, autointitulatul rege al romilor de la Sibiu, a fost ales preşedinte al Uniunii Internaţionale a Romilor

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite