Un nou termen în procesul dintre Laura Codruţa Kovesi şi Antena 3, miercuri la Curtea de Apel Piteşti Piteşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel Piteşti judecă, miercuri, un nou termen în procesul deschis de către procurorul şef al DNA Laura Codruţa Kovesi împotriva postului de televiziune Antena 3 şi a mai multor jurnalişti sau sau colaboratori ai acestuia - Mihai Gâdea, Mugur Ciuvică, Răzvan Savaliuc, Radu Tudor şi Bianca Grigore.

Dosarul are ca obiect ”acţiune în răspundere delictuală”. Termenul de miercuri este al patrulea pe fond, iar între cele patru termene pe fond au fost mai multe termene intermediare, în cadrul cărora instanţa s-a pronunţat asupra unor cereri ale celor implicaţi în acest dosar, potrivit New.ro.

La termenul anterior al procesului, jurnalistul Răzvan Savaliuc a cerut instanţei să o amendeze pe Laura Codruţa Kovesi, el acuzând-o pe şefa DNA că  nu a depus la dosar probe în susţinerea acuzaţiilor sale şi a solicitat recuzarea completului de judecată, această din urmă cerere fiind respinsă la termenul intermediar din 15 noiembrie.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, în 21 aprilie, strămutarea dosarului în care procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a dat în judecată mai mulţi jurnalişti şi postul de televiziune Antena 3, de la Curtea de Apel Bucureşti, unde era înregistrat din 29 decembrie 2015 şi avusese primul termen în 23 martie.

Cererea de strămutare a fost formulată de către Mugur Ciuvică, Bianca Grigore, Răzvan Savaliuc, Mihai Gâdea, Radu Tudor şi SC Antena 3 SA, cei pe care Kovesi i-a dat în judecată, în nume personal, după afirmaţiile făcute pe postul de televiziune în legătură cu dosarul "Bercea - Mircea Băsescu".
 

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite